Az örökmozgó Timo Tolkki nem tud pihenni. A Stratovariusból való zajos távozása óta rendre alakítja az új bandákat, mint a Revolution Renaissance Gus Monsantóval, a Symfonia a tavaly távozott Andre Matosszal, vagy a Timo Tolkki’s Avalon, melyen vendégénekesek serege közreműködött. Most szervezett Timo Tolkki’s Infinite Visions nevű új csapatából egyelőre Michael Vescera énekes és Alex Holzwarth dobos neve ismert.

Timo Tolkki

A elismert finn gitáros, Timo Tolkki (ex-Stratovarius, Avalon, Revolution Renaissance, Symfonia) bejelentette, hogy új személyi menedzsment megállapodást írt alá a CEA-val, ezentúl ők felügyelik Tolkki összes zenével kapcsolatos erőfeszítését. (Gondolom, köze van ennek a múltkori Eclipse-bepereléshez is.) A CEA igazgatója, Eric Cerda kijelentette: „Nagyon örülünk, hogy Timo Tolkkit üdvözölhetjük a menedzsment kötelékében. Olyan legendás név ő a power metal világában, aki megírta például a klasszikus ‘Episode’, a ‘Visions’, a ‘Destiny’ és az ‘Infinite’ albumokat a Stratovariusnak, a ‘The Land Of New Hope’-ot az Avalonnak vagy a ‘New Era’-t a Revolution Renaissance-nak. Alig várjuk a közös munkát Timóval, remélhetőleg újabb klasszikusokat ír majd új együttesével, az Infinite Visionsszel!”

Tolkki februárban vonul be a prágai Stable-Studios Audio & Video Factorybe, hogy felvegye új együttesének, a Timo Tolkki’s Infinite Visionsnek debütáló albumát. A csapat tagjai Michael Vescera énekes (ex-Yngwie Malmsteen, ex-Loudness, Animetal USA, Obsession) és Alex Holzwarth dobos (Rhapsody, Sieges Even, Avantasia), a billentyűs és basszusgitáros nevét is hamarosan felfedik. Holzwarth február 8-án kezdi meg a dobsávok rögzítését, a teljes lemez felvételei várhatóan február 28-án fejeződnek be. Ezután fogják a kész albumot bemutatni világszerte a megfelelő kvalitású kiadóknak forgalmazás céljából. Az anyag 12 dalból áll majd, köztük a Dangerous című szerzemény, amelyet Tolkki az új Stratovarius-albumhoz írt, de a zenekar úgy döntött, hogy nem használja fel. Néhány más munkacím a Voice Of Tomorrow és a Master Of Hell, Slave Of Heaven.

Az Infinite Visionsnek már le van kötve két turnéja az idei év későbbi szakaszaira, Latin-Amerikát júliusban, Japánt novemberben járják be.

Megosztás