A jelek szerint a Phil Lynott dokumentum-mozi bemutatójára időzítik ennek az életmű-kiadványnak a megjelenését. A 74 kiadatlan felvétel közül egyet meg is osztottak a ‘Chinatown’-korszakból Sugar Blues címmel.

Thin Lizzy

A Thin Lizzy 50 évvel ezelőtt lépett színpadra először, ennek alkalmából a UMC megadja a módját az ünneplésnek, 99 dalt gyűjtöttek össze 6 CD-re és egy DVD-re, ezek közül 74 most jelenik meg először ebben a változatban. A ’Rock Legends’ címet viselő kollekció „nemrégiben felfedezett” szalagokról került Andy Pearce hangmérnök kezébe. (Mi őszintén hiszünk a „lost and found” elméletben, az ilyen harminckilós tekercsek simán becsúsznak a zakónk lyukas belső zsebén át a bélés aljára, aztán egyszer csak kedvünk támad újra felvenni a ballagási öltönyünket. Teljesen hétköznapi történet…)

Az anyag viszont nem hétköznapi, rádiós felvételeket, sose hallott koncertdalokat, kislemezverziókat és demókat tartalmaz, és nagyon nem mellékesen Rod Stewart 1976-os ’A Night On The Town’ TV-felvételét, meg egy egyórás BBC-dokumentumfilmet a ’Bad Reputation’ időszakából. A tracklistában benne van Scott Gorham keze, de van itt korabeli műsorfüzet replikája, Phil verseskönyve, négy Jim Fitzpatrick-poszter, és egy könyv, amelyben minden olyan zenész megszólal, aki valaha játszott Phil Lynott-tal. Olyan híres rajongók is felbukkannak a nyilatkozat-szekcióban, mint Slash, Lemmy, Joe Elliot, Geddy Lee, James Hetfield, Ian Gillan, Henry Rollins, Billy Corgan, Bobby Gillespie, Craig Finn, John McEnroe és Pat Cash.

Egy kiadatlan felvételt meg is osztottak a ‘Chinatown’-korszakból Sugar Blues címmel.

Ha bárkinek van nettó 95 angol fontja ellopva a havi konyhapénzből, az máris rendelheti a cuccot, én még leckéket veszek érdekérvényesítésből, aztán utána fogok összeveszni azon, hogy ez mennyire fontos háztartásilag.

Thin Lizzy


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás