Az izlandi illetőségű rocktrió bejelentette, hogy áprilisban jön az ötödik stúdióalbumuk a Nuclear Blast kiadó gondozásában.

The Vintage Caravan 2021

A 2018-ban megjelent ’Gateways’ album után április 16-án új stúdióalbummal jelentkezik az izlandi The Vintage Caravan ’Monuments’ címmel. A zenekar így harangozta be az új anyag érkezését: „Büszkeséggel tölt el minket, hogy jön a ’Monuments’. Sokáig készült, és tényleg azt gondoljuk, hogy eddig ez a legjobb lemezünk. A legendás Hljóðriti Studiosban vettük fel az utóbbi évek egyik legkeményebb telén a múlt évben, huszonkét napig egyfolytában dolgoztunk éjjel-nappal, és még a járvány kezdete előtt sikerült befejeznünk. Csakúgy, mint az előző albumon, most is Ian Davenporttal dolgoztunk együtt, akivel újabb magasságokat értünk el mind a hangzás, mind a dalírás terén. Végül egy nagyon változatos album készült el az előzőekhez képest más módon, élveztük a hangzással való különböző kísérleteket. Reméljük, hogy ti is örömötöket lelitek ebben a zenei utazásban, amit az új albummal kínálunk.”

 

 

Egy dalt (a Whisperst) már most meghallgathatsz, erről ezeket a gondolatokat osztották meg a srácok: „Ez az egyik legkorábbi dal, ami elkészült az albumhoz, és mivel mindig megpróbáljuk erőteljesen kezdeni az albumainkat, ez tűnt a legjobb nyitásnak.”

’Monuments’ dallista:

01. Whispers
02. Crystallized
03. Can’t Get You Off My Mind
04. Dark Times
05. This One’s For You
06. Forgotten
07. Sharp Teeth
08. Hell
09. Torn In Two
10. Said & Done
11. Clarity

Monuments The Vintage Caravan

Megosztás