A garázsbandaként induló, ‘A dal’ színpadáig menetelő, többszörösen díjnyertes miskolci zenekar vadonatúj dallal jelentkezett.

A The Sign egy jó hangulatú dallal jelentkezett, ami olyan, mint maga az együttes, az Ez a perc azonnal mosolyt csal az arcunkra. „Az Ez a perc számomra egy nagyon fontos dal, de nemcsak azért, mert a tavasszal debütáló második nagylemezünk előfutára, hanem azért is, mert mindig, minden esetben aktuális. A dal tulajdonképpen azt üzeni, hogy »Ébresztő! Ez a perc most, ez az élet!«. Ideje, hogy vegyünk egy mély levegőt és úgy örüljünk minden egyes pillanatnak, mint amikor gyerekek voltunk, szálljunk ki a mókuskerékből és lássuk másként a minket körülvevő világot” – fejtette ki az énekes, Czinke Máté. A miskolci ötös ezen túlmegy, hiszen egy társadalmi problémára is rávilágít. „Én offline társat kérek, Hagyjuk a jelbeszédet” – hangzik el. „Felszínesek lettünk, erre pedig a járvány csak még inkább ráerősített. Újra meg kell tanulnunk minőségi időt tölteni egymással, amikor csak a másikra figyelünk, és teljesen azonosulni tudunk egymással” – részletezi a frontember. „Nem volt kérdés, hogy milyen klip forogjon a vidám szerzeményhez, nem volt szükség sok instrukcióra vagy színészi tehetségre, egyszerűen hagytuk, hogy a dal működjön rajtunk keresztül” – mondta Máté.

 

 

Az Oldszkúl, valamint a Mese a nagykönyvből után ez a harmadik dal, amit a zenekar megvillant a hamarosan érkező második stúdióalbumukról. A ’Mi fedeztük fel Amerikát’ korongon új arcát mutatja a The Sign, ugyanakkor a rá jellemző szövegvilágot és zeneiséget megőrizte.

Megosztás