Nem tervezi turnéjának további halasztását a Pineapple Thief. A Bruce Soord által alapított – és az egykori Porcupine Tree-, valamint King Crimson-dobost, Gavin Harrisont is a soraiban tudó – zenekar októberben lép fel az A38 Hajón.

A ’Versions Of The Truth’ nagylemez tavaly őszi megjelenése után a Pineapple Thief turnéra készült, azonban a többi zenekarhoz hasonlóan az ő terveiket is keresztülhúzták a globális járvánnyal kapcsolatos intézkedések. A csapat ebben a helyzetben határozta el idén áprilisban, hogy kipróbálja az online koncertezést, hiszen ez volt a legjobb módja annak, hogy színpadra lépjenek, és legalább virtuálisan kapcsolatba kerüljenek a rajongókkal. Így született meg a ’Nothing But The Truth’ felvétele, George Laycock rendezésében. A felvételt eredetileg egy online sugárzott koncertként láthattuk, most azonban önálló kiadványként is megjelenik.

 

 

Bruce Soord így mesélt a Pineapple Thief elmúlt időszakáról: „A zenekar számára egyaránt fontos a stúdióban és a színpadon töltött idő, így nagyon csalódottak voltunk, amikor a turné ellehetetlenült, és nem tudtuk élőben előadni a friss dalokat. Ebben a helyzetben felbecsülhetetlen fontosságú volt az a lehetőség, hogy elkészíthettük ezt a filmet, ugyanakkor furcsa és idegen volt maga a helyzet. Persze már korábban is álltunk kamerák előtt, de ezúttal más volt, ahogy ott álltunk a színpadon, mindenki a saját, kamerákkal körülvett kis körében, hiszen úgy játszottunk el egy teljesen új műsort, hogy azt csak egyetlen egyszer adtuk elő, és egyszerre lehetett megtekinteni a világ minden sarkában. Ez igazán nagy nyomást jelentett, úgyhogy igyekeztünk jól teljesíteni.”

Bruce azt is elmondta, hogy semmiképp sem akartak egy egyszerű, statikus felvételt készíteni, ahol csak egy üres szobában bámulnak egymásra. Egy olyan különleges, látványos felvételt szerettek volna, amit mozikban lát az ember. Az online esemény után a ’Nothing But The Truth’ most fizikai formában is megszületik, hiszen dupla CD-ként, dupla lemezes fekete vinylen, továbbá Blu-rayen is elérhető lesz, amin a DTS-HD 5.1 és nagy felbontású sztereó hangzás mellett most először Dolby Atmos immersive formátumban is hallhatóak a felvételek.

A fentiek mellett keményfedeles könyvként is megjelenik a ’Nothing But The Truth’. A 60 oldalas könyv dalszövegeket, exkluzív fotókat és számos további információt tartalmaz majd, valamint összesen négy lemezt: a két CD mellett a Blu-ray-t, valamint egy DVD változatot is. A videófelvételek között megtaláljuk majd az áprilisban streamelt teljes koncertfelvételt, kiegészítve Gavin Harrison különleges, dobkamerás nézetével, továbbá négy olyan számot is, amelyek az áprilisi online eseményről kimaradtak. Rajta lesz a lemezen a Demons, a Break It All, a Versions Of The Truth és a Driving Like Maniacs videóklipje is, továbbá hat rövid zenekari nyilatkozat.

A fellépésen a zenekar teljes életművéből és az új lemezről is válogatott dalokat. Emellett most már a valódi koncertélményre sem kell sokat várni, hiszen október 5-én indul az európai turné, melynek második hetében, október 15-én érkezik a csapat Budapestre, és az A38 Hajón játszik majd.

A banda előtt Alex Henry Foster & The Long Shadows lép fel. A kanadai zenész, énekes-dalszerző, író, producer és zeneszerző a Your Favorite Enemies nevű post-rock zenekar éléről is ismert, zenéje az art rock, a shoegaze, noise és krautrock sajátos keveréke, amit bensőséges énekhang és introspektív versekből épülő dalszöveg tesz egyedivé. Jó szívvel ajánljuk azoknak, akik kedvelik a Radiohead, a Swans, a Mogwai és Nick Cave munkásságát.

A koncertre a jelenlegi szabályozás alapján védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be, további korlátozások nélkül. Jegyek elővételben és a helyszínen is kaphatók lesznek!

A Livesound bemutatja:
2021. október 15. péntek, 20 óra
Budapest, A38 Hajó
The Pineapple Thief koncert + vendég
Belépő: normál elővételben és a helyszínen 7500 Ft
Jegyek kaphatók az A38 Hajón, a www.a38.hu és www.tixa.hu weboldalakon, valamint a Ticketportal és az Eventim hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://www.pineapplethief.com/
https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/488138868793234/

Megosztás