Amikor az egész világ leállt a Covid-19 terjedése miatt, a kentuckyi rockerek és a kanadai hard rock csapat összefogott. Közös daluk, a Love Become Law nemes célokat szolgál.

The Cherry Truck Band

A Black Stone Cherry kezdeményezte az együttműködést, amelyben a két zenekar a Zoom felületén találkozva kezdett el közösen dolgozni és a rajongók szeme láttára megosztani vázlataikat egymás közt. Így született meg a The Cherry Truck Band, az első daluk a Love Become Law, amelynek bevételeit jótékonysági célra ajánlotta fel mindkét formáció.

 

 

A dal megvásárlásából beérkező teljes bevétel két jótékonysági szervezet felé oszlik majd el, amelyeket maguk a zenekarok választottak ki. A Black Stone Cherry a The Boys and Girls Club of America, míg a Monster Truck a Black Lives Matter javára ajánlotta fel a bevételeket. A Love Become Law már elérhető a legnépszerűbb streaming felületeken.

A Black Stone Cherry így kommentálta a dal születését: „A The Cherry Truck Band ötlete a világunk jelenlegi pandémiájának köszönhető. Láttuk, hogy turnét turné után mondanak le és sok zenekar az online streaming előadások felé fordult. Összedugtuk a fejünket Monster Truck-béli barátainkkal és úgy döntöttünk, hogy csinálunk valami olyat, amit még soha nem láttunk más együttesektől, hogy elüssük az időt, miközben a rajongókat is szórakoztatjuk. Az ötlet az volt, hogy írunk egy dalt élőben, a világ szeme láttára, és felosztjuk szegmensekre, hogy megmutassuk rajongóinknak az írás és az alkotás folyamatát. Ilyet még soha nem csináltunk korábban egy másik zenekarral, nem is beszélve arról, hogy mindezt élőben közvetítettük. Hihetetlenül izgalmas volt és szórakoztató, nagyon büszkék vagyunk a dalra, és ami még fontosabb, hogy értelme is van! Arról szól, hogy fogjunk össze, éljünk önálló életet, és ami a legfontosabb: szeressünk minden embert, aki ezen a bolygón él. Reméljük, hogy ugyanúgy élvezni fogjátok, ahogy mi élveztük, miközben megalkottuk nektek!”

A Monster Truck legénységéből Jon ‘Marv’ Harvey így folytatta: „A The Cherry Truck Band úgy kezdődött, hogy néhány barát összejött, leküzdve a hatalmas távolságot, hogy valami emlékezeteset, jelentőségteljeset és örömtelit alkosson. Az öt héten át tartó sorozat alatt az egész világunk alapvetően a feje tetejére állt. Az emberek fellázadtak. Belefáradtak az elnyomásba. Belefáradtak a szenvedésbe, miközben semmi rosszat nem tettek. Az emberek készen álltak a változásra. Ez a himnuszunk szolidaritást vállal az alapvető jogokért harcolókkal. A fekete életek számítanak. A fekete kultúra hatása nélkül nem lenne modern zene. Tiszteld, védd és ünnepeld a sokféleséget! A világunk múlik ezen!”

 

Megosztás