Érdekes párosítás a Gyöngyvér zenekar egykori gitárosát egy X-Faktor-győztessel kombinálni, de A hírnök megmutatja, hogy nem is annyira lehetetlen vállalkozás.

Tengerszem

A szeptemberi HammerWorld magazin CD mellékleteként jelent meg a Tengerszem ‘Képzelgések’ című albuma, mely Mazán Attila (Gyöngyvér, Imágó) gitáros és a negyedik X-Faktor győztese, Danics Dóra énekesnő közös projektje. A duó bemutatkozó nagylemezén több vendégzenész játéka hallgató, Babos Lőrinc és Baranya Márton (Imágó) dobosok mellett zenélnek rajta Sinha Róbert, Nyitrai Péter (DD Trió) és Sturmann Paul gitárosok, illetve Kovi (beatbox) is. A borítón látható festmény Czibere Krisztián munkája. A megjelenés apropójából A hírnök című dalt osztották meg, melyről Mazán Attila így mesélt: „A dal a mindenkori elnyomásról és annak megéléséről, ellenzéséről, megvetéséről szól, amivel már így is tele vannak a történelemkönyvek. Persze a múltból sokan nem hajlandóak tanulni, inkább csak az újabb kiskapukat keresni. Lehet erőszakkal uralkodni, akár csak egy ember felett is, de egyszer eljön, sőt, még inkább el kell jönnie annak a pillanatnak, amikor az elnyomott kihúzza magát és tiszta erőből visszavág. Abban pedig nem lesz köszönet.”

A Tengerszem dalait akusztikus változatban élőben is hallhatjuk november 26-án, a Kondor Béla Közösségi Házban, ahol a ‘Sinha Róbert gitárművész és barátai’ sorozat keretében lép fel Danics Dóra és Mazán Attila. Az előadáson közreműködik Szontagh Márton (cselló) is.

‘Képzelgések’ dallista:

01. A hírnök
02. A nyughatatlan
03. Képzelgések
04. Hetedik
05. Gaia
06. Szíven szúrt a karma
07. Van-e még
08. Tengerszem
09. Viharban táncolni
10. Ima
11. A tragédia színháza

Tengerszem - Képzelgések


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás