Szerdán jelenik meg az alternatív-metál-psychedelic-grunge halmazba sorolható Clue trió új albuma a metal.hu-nál, amelynek borítóját Havancsák Gyula tervezte, a budapesti zenekar új kislemezdala a Hard Rock Magazinban debütál.

2018-ban jelentkezett utoljára kiadvánnyal a Clue. A banda azt tervezte, hogy – ahogyan a 2012-es indulás óta minden második évben –, 2020-ban is új anyaggal jönnek ki, de a Covid közbeszólt. Azóta néhány fellépésük mellett lement egy közönség nélküli koncertjük a ’Kulisszák mögött az A38 Hajón’ című műsor keretében a Petőfi TV-n, a banda pedig a csendesebb időszakot kihasználva folyamatosan érlelgette, csiszolgatta legújabb dalait.

 

 

A zenekar a 2016-os SunCult lemezt követően vált háromtagúvá, és kezdett el egy gitárral dolgozni. Az ’Intrinsic’ album dalai már ebben a felállásban íródtak, ennek köszönhetően „a korábbiaktól sokkal nyersebb, direktebb, keményebb anyag született”. Snopper Kiss Péter gitáros-énekes, Nedoluha György basszusgitáros és Erdei Attila dobos elsősorban a lemez sokszínűségét emeli ki: „A prog bandák hangulatiságától a hard rock dallamosságán és a grunge borultságán át a death metalos zúzásig sok minden történik a lemezen, ami korábban nem volt ránk jellemző. Meg akartuk haladni magunkat és úgy érezzük, sikerült is kilépni az árnyékunkból.”
Az idén megalakulásának 10. évét ünneplő Clue tagjai a Numinosus című dalról: „A Numinosus a lemez leglassabb, leghosszabb dala, és egyben legszebb pillanata. Eleinte egy tisztán akusztikus, amolyan unplugged nótaként indult, s vált végül egy hatalmas hömpölygő dalfolyammá, pszichedeliában és súlyban itt sincs hiány.
A numinózus mindenen kívül áll, »egészen más«, nem hasonlítható hozzá semmiféle emberi, a világmindenség semmilyen más jelensége. A numinózussal szemben az embert önnön teljes semmisségének érzése keríti hatalmába.
»És azok, akik nem hallották a zenét, őrültnek nézték azokat, akik táncolni akartak.« (Friedrich Nietzsche)

’Intrinsic’ dallista:

01. Samsara
02. Intrinsic
03. White Clown
04. Numinosus
05. Improper Eternity
06. Solidification
07. Entheogen
08. A New Magician
09. Tremendum
10. Zoom

Megosztás