Gyenge pontnak tűnik hazánk szimfo-metal zenekaránál a basszusgitárosi hely, megalakulásuk óta szinte csak ezen a poszton történt változás.

Tales Of Evening

Közel ötévnyi együtt zenélés után kilépett a zenekar basszusgitárosa, Németh Attila. A 2021-ben megjelenő új Tales Of Evening lemez első dala lesz a Csak én látom, aminek klipforgatásán kapták lencsevégre az új basszusgitárost.

A felvételek egy részét Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban forgatták, Gerócs Balázs kamerája előtt. A forgatásról a zenekar billentyűse és vezetője, Ádám Attila így nyilatkozott: „Balázs tisztában van a zenekar értékeivel és erényeivel, tudja jól, hogy mit képviselünk, illetve mi az, amit zenénkkel mutatni szeretnénk. A Csak én látom című dalhoz olyan klipet készítünk, aminek van egy kis története, ugyanakkor a zenekar imidzsét is erősíti. Ezért a felvételek egy része a színpadon mutat meg bennünket, ezeket a jelenteket vettük fel a színházban, de lesznek külső felvételek is, azokon már csak az énekesnőnk, Dudás Ivett lesz látható. S ami nagyon fontos még, ebben a klipben mutatkozik be az új basszusgitárosunk, Szegedi Dávid.”

Tales Of Evening

A váltásról a következőket mondta: „Nagyon sajnáljuk Attila döntését, s szomorúan vettük tudomásul, hogy volt zenésztársunk ennyi év után már nem látja a jövőjét a csapaton belül, de tiszteletben tartjuk a döntését. Az új tag kiválasztását hosszas keresgélés előzte meg. Először Zalában próbálkoztunk, hiszen az lett volna a legpraktikusabb megoldás, de egyetlen olyan alkalmas személyt sem találtunk, akivel hosszú távon együtt tudtunk volna dolgozni. Végül a gitáros, Varga Krisztián javaslatára vettük fel a kapcsolatot a százhalombattai Szegedi Dáviddal. Dávidról már az első, még telefonos beszélgetésünk során nagyon szimpatikus kép alakult ki bennem, amit aztán a személyes találkozások is megerősítettek. Fiatal, jó fazonú, nagyon tehetséges és ambiciózus zenész. Van zenekari tapasztalata, 12-13 évesen már színpadon állt, jelenleg pedig a Kőbányai Zenei Stúdió növendéke. Ujjal penget, s nagyon ízlésesen játszik, abszolút érzi azt a műfajt, ami a Tales Of Evening sajátja. Ez az új dalunkban is megmutatkozik, hiszen abban a saját témáit ő maga dolgozta ki. Amikor meg kell szólalnia a basszusgitárnak, nagyon izgalmas harmóniákat kapunk tőle, miközben a refrén alatt szépen visszahúzódik, egyáltalán nem tolakodik be a középtartományba.”

A klipnek angol nyelvű verzióját is rögzítették a majdani nemzetközi szereplés reményében. Tavasszal már pár koncert erejéig belekóstoltak a nemzetközi turnééletbe, a Rhapsody Of Fire beugró előzenekara voltak, míg a koronavírus közbe nem szólt és le kellett fújni az utolsó pár koncertet.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás