Miután Ronnie Atkins egyértelművé tette, hogy betegsége miatt nem kívánja folytatni a Pretty Maidsszel, ugyanakkor azóta megjelent két szólólemezével nyáron turnéra indul, Ken Hammer is aktivizálta magát.

Taboo

Megszületett az új dán hard rock banda, a Taboo, akik még idén kiadják azonos című debütáló albumukat a Frontiers Musicnál. A Tabooban Christoffer Stjerne énekes – aki a H.E.R.O. zenekar frontembere is egyben –, valamint Ken Hammer gitáros játszik, akit a rockrajongók világszerte a Pretty Maids alapító tagjaként ismerhetnek. A Koppenhágából indult Taboo dalai tele vannak klasszikus heavy riffekkel, szuper dallamos megoldásokkal és egy adag modernitással.

 

 

A gitáros Ken Hammer egész karrierje a Pretty Maidshez kapcsolódik, nemcsak alapító tagja, hanem a dalok egyik szerzője is volt Ronnie Atkins mellett több mint négy évtizeden át. Ám miután Ronnie betegsége miatt abbahagyta a koncertezést a Pretty Maidsszel, Ken készen áll arra, hogy a Tabooval új zenei utakat próbáljon ki.

Christoffer Stjerne a hard rock rajongók számára Dánián kívül még viszonylag újnak tűnhet, de H.E.R.O. nevű zenekarával már nagy nevet szerzett magának. Három albumot adott ki, Japánban a rádiós és eladási listák élén állt, és számos koncertet adott világszerte. Emellett főállású producer, dalszerző és hangmérnök, aki a világ minden tájáról származó rock- és popelőadókkal dolgozik együtt.

A Taboo bemutatkozó albumának hangmérnöke a dán metállegenda Jacob Hansen, aki többek közt a Pretty Maids utolsó négy és Ronnie Atkins két szólólemezét is készítette.

Taboo

Megosztás