Most pénteken jelenik meg az STP első akusztikus nagylemeze, a tartalomból a negyedik önálló dal is felkerült a YouTube-ra.

Stone Temple Pilots

Tíz igazán személyes hangvételű mű, amelyhez befelé forduló szövegvilág társul. Ezekhez még néhány váratlan hangszer is csatlakozik, így bátran kijelenthetjük, hogy ez egy különleges zenei kaland lesz. A zenekar basszusgitárosa, Robert DeLeo így mesélt a lemezről: „A ’Perdida’ dallamai megmutatják, hogyan dolgozzuk fel a fájdalmat, valamint keressük az értelmet és hagyjuk, hogy a fájdalomból valami szép alakuljon ki. Amikor a saját életemben voltak események, melyek megviseltek, akkor leültem és egy őszinte beszélgetésem volt a gitárommal. Ez a legjobb terápia!”

„A ’Perdida’-hoz hasonló akusztikus albumot már nagyon régóta szerettünk volna készíteni – fűzte hozzá Eric Kretz dobos. – Volt egy unplugged előadásunk még 1993-ban az MTV-ben. Aztán persze ha koncertezünk, akkor is szokott lenni egy mini akusztikus blokkunk. Robert és Dean az első ötleteiket még a tavalyi turnén hozta, tudtuk, hogy eljött a tökéletes időzítés egy akusztikus albumhoz.”

A ’Perdida’ dalai közül korábban megismerhettük a Three Wishes és a Fare Thee Wellt, legutóbb a címadó tétel, a Perdida volt terítéken. A boltokba kerülés előtt most a Miles Away lett a főszereplő.

Megosztás