Dudich Ákos fordításában megjelenik magyarul is a Sick Of It All történetét bemutató könyv, a Koller testvérek sztorija a hazai könyvesboltokban is elérhető lesz ’Vér és verejték’ címmel.

Sick Of It All

Dudich Ákos októberben dobta fel Facebook-oldalára az alábbi posztot: „Közhírré tétetik, hogy Roger Miret önéletrajza után a Koller testvérek könyve kerül terítékre. A ’Lázadásom’ szerencsére jól fogyott, alig maradt belőle 5-6 példány, így bele merek vágni egy újabb hardcore-könyvbe és a Sick Of It All sztorijára esett végül a választásom. A szóban forgó könyv tulajdonképpen Lou Koller és Pete Koller önéletrajza, aminek az eredeti címe ’The Blood And The Sweat’, magyarul pedig a váratlan ’Vér és verejték’ címet kapja majd. Az előrendelők nevei ezúttal is bekerülnek az oldalak fejlécébe, akárcsak a korábbi könyveim többségénél.”
A kötetet a Koller testvérek Howie Abrams közreműködésével írták, aki több nagy kiadónál (Universal, Roadrunner) dolgozott kreatív pozícióban, tehetségkutatás mellett karrierek egyengetésével is foglalkozott, szerzőként pedig olyan bandák könyveit jegyzi, mint a Metallica, a Bad Brains, vagy a Grateful Dead. A könyv megrendelhető kedvezményes áron Dudich Ákos webshopjából, illetve a Konkrét Könyvek webáruházából.

 

 

A könyv fülszövege: „A Koller testvérek 1986 óta megkerülhetetlen szereplői a New York-i hardcore szcénának. Lou és Pete számára a hardcore egyszerre életstílus és egy egészen valószerűtlen karrier. Dühös queensi punkokként indultak, majd megalapították a hardcore műfaj egyik legintenzívebb és leglehengerlőbb New York-i bandáját, a Sick Of It Allt. A testvérpár kitűnő példa arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem kell utcagyereknek lenned vagy problémás családból származnod ahhoz, hogy világszínvonalú hardcore-t játssz. Ha az Agnostic Front a New York HC keresztapja, akkor Lou és Pete a nagymesterei. A ’Vér és verejték’ két soha el nem bizonytalanodó testvér végtelenül őszinte és közvetlen önéletrajza, amely azt a benyomást kelti az olvasóban, mintha a lendület és elszántság megtestesítői – akik minden akadályt leküzdenek maguk előtt – közvetlenül neki mesélnék el egy sör mellett az életüket. És hogy teljes képet kapjunk, a könyvben megszólalnak családtagok, barátok, zenésztársak és más olyan együttesek tagjai is, mint az Exodus, a Slayer, a D.R.I., az H2O, a Napalm Death vagy a Sepultura.”
A kötet megjelenésének apropóján Szentesen, az Art Pince Próbateremben május 6-án (szombaton) 18 órától könyvbemutató és minikiállítás lesz, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Sick of It All

 

Megosztás