A csapat nemcsak a turnézáshoz tér vissza, hanem az alkotómunkájuk erdeményét is elénk tárják tavasszal. Az április 1-én érkező ’Unlimited Love’ a tagok elmondása szerint igazi szerelemgyerek lett, ez a 12. RHCP-korong, amelynek a Black Summer az első kislemeze.

Red Hot Chili Peppers

A legendás Los Angeles-i banda új albumának első előzetese a Black Summer, amelyhez klip is készült Deborah Chow (Disney+) rendezésében.
„Csak az a célunk, hogy elvesszünk a zenében. Több ezer közös és magányos órán át csiszoltuk képességeinket egymás folyamatos támogatásával, hogy a lehető legjobb albummal rukkoljunk elő. Antennáink egy túlvilági kozmoszra kapcsolódtak, átkozottul hálásak voltunk a lehetőségért, hogy együtt lehettünk egy szobában, és megpróbálhattunk jobbá válni. Napok, hetek, hónapok teltek egymást hallgatva, komponálással, szabad jammeléssel, e rögtönzések gyümölcsének nagy gonddal és céltudattal rendezésével. A hangok, ritmusok, rezgések, szavak és dallamok elvarázsoltak bennünket. Epekedünk azért, hogy fényt gyújtsunk a világban, hogy felemeljük és összehozzuk az embereket. Minden egyes dal értékes darab az új lemezünkön, ami tükrözi az univerzumról alkotott nézetünket. Ez életünk küldetése. Dolgozunk, összpontosítunk és készülünk, hogy amikor jön a legnagyobb hullám, készen álljunk a meglovaglására. Az óceán hatalmas hullámmal ajándékozott meg bennünket, és ez a felvétel az életünk összessége. Köszönjük, hogy meghallgattad, reméljük élvezni fogod. Zúzzatok rá!” – így összegezték a zenekar tagjai, azaz Anthony Kiedis (ének), Flea (basszusgitár), Chad Smith (dob), és John Frusciante (gitár).

 

 

Frusciante, akit 2006 óta először hallhatunk ismét a formációban, hozzátette: „Amikor elkezdtük az új anyagot írni, azzal indítottuk, hogy olyan előadók régi dalait vettük elő és adtuk elő, mint Johnny “Guitar” Watson, The Kinks, The New York Dolls, Richard Barrett és mások. Fokozatosan elkezdtünk új ötleteket bevezetni, a jameket dalokká alakítani, és pár hónap múlva már csak az újdonságokat játszottuk. Az a könnyed szórakozás, amit akkor éreztünk, amikor mások zenéit vettük elő, írás közben végig velünk maradt. Számomra ez a korong az egymás iránti szeretetünket és az egymásba vetett hitünket jelképezi.”

Az ’Unlimited Love’ producere újra Rick Rubin, aki az ‘I’m With You’ album őta nem dolgozott a Red Hot Chili Peppersszel.  Az újdonság április 1-jén válik elérhetővé, a zenekar webshopjában előrendelhető kazettán, CD-n, fekete és színes vinyl lemezen, pólós CD box-ban. A varázslatos hangulat kétségkívül elér mindenkit, aki részt vesz a június 15-ei budapesti Puskás Arénában rendezett show-jukon. További részletek az esemény Facebook-oldalán, koncertjegyet pedig a Funcode-on lehet vásárolni.

’Unlimited Love’ dallista:

01. Black Summer
02. Here Ever After
03. Aquatic Mouth Dance
04. Not The One
05. Poster Child
06. The Great Apes
07. It’s Only Natural
08. She’s A Lover
09. These Are The Ways
10. Whatchu Thinkin’
11. Bastards of Light
12. White Braids & Pillow Chair
13. One Way Traffic
14. Veronica
15. Let ‘Em Cry
16. The Heavy Wing
17. Tangelo

Red Hot Chili Peppers

Megosztás