Több mint két évtized telt el azóta, hogy az amerikai csapat legutóbbi lemeze (a ’Bleeding’) megjelent. Örömünnep a mai nap, hiszen a ’The God-Shaped Void’ végre a lemezboltokban van, ennek apropójából egy klipet is megosztott a kiadó a világhálón.

Psychotic Waltz

A ’The God-Shaped Void’ alapjait Ulrich Wild hangmérnök segítségével rögzítették a csapat otthonában, San Diegóban. A többi felvétel az osztrák Studio D-ben készült el, a kész anyag pedig Jens Bogrenhez (Opeth, Devin Townsend, Fates Warning) került, aki a keverést és a masztert készítette, természetesen a svéd Fascination Street Studios falai között. A borítót a csapat régi partnere, Travis Smith (Katatonia, Riverside, Nevermore) alkotta.

A kiadvány több változatban készült: tíz dalt tartalmazó hagyományos CD-n, a Season Of The Swarm címűt is tartalmazó Mediabook variációban és természetesen fekete és színes LP lemezeken is. A német kiadótól közvetlenül (ITT) lehet beszerezni az újdonságot. A promóció utolsó önálló dala – az All The Bad Men után – pedig a While The Spiders Spin.

A ’The God-Shaped Void’-ról megjelenés előtt készült dupla lemezkritikánk ITT olvasható el.

Megosztás