Végighallgatható az elektronikus, trance, electropop elemeket súlyos modern metal / metalcore-ral vegyítő Phrenia második nagylemeze, amit a Separated-, a Bring Me The Horizon-, a Dead By April-, az Annisokay- és az Asking Alexandria-rajongók figyelmébe ajánlunk.

Phrenia

Az alapvetően angol nyelvű lemez 13 dalából 3 magyar nyelven szólal meg, amelyek közül korábban négyet már hallhattunk tőlük, most viszont megérkezett a címadó dal szöveges videója is.

 

 

A zenekar az új lemezről: „A ’Perspectives’ EP elektronikával kísérletezős atmoszférája után a ’Separated’-re kialakítottunk egy olyan kiegyensúlyozott hangzást, ami egyszerre marad szárnyaló, mégis súlyos. Az albumon megjelennek többek között a ránk jellemző trance-szerű szőnyegszintik, a vibráló és gazdag, ugráló hangzások és természetesen az elmaradhatatlan, néhol súlyos, másutt dallamosan kísérő gitárok. A lemez felvételei közben az egyik énekesünk, screamerünk Nagy Zoltán elhagyta csapatunkat. Úgy döntöttünk, hogy az eddig főként refrénekben sziporkázó gitáros-énekesünk, Julian veszi át a helyét. Ennek megfelelően a már felvett dalokat átnéztük, újragondoltuk és teljes mértékben Julian hangjára igazítottuk. Dalainkban továbbra is jelen van a ránk jellemző, megjegyezhető énekdallam, helyenként screammel kiegészítve, azonban néhány tételben az énekdallamok, mint hangszer, díszítőelem is megjelennek – ez valami olyasmi volt, amit régen ki szerettünk volna próbálni.

Az albumon kettő, a többitől eltérő dal kapott helyet: egy zongorás, elektronikus, nagyzenekaros tétel, és egy bónuszdal, amivel a populáris, mainstream zene vizei felé tettünk egy rövid kitérőt.

Lemezünk nagy része a koronavírus okozta bezártság közben íródott, ami lehetőséget adott arra, hogy a hétköznapi rohanás szünetében meg tudjunk állni egy pillanatra és körülnézni: vajon mivé is váltunk? Az elmúlt időszak az egész világot zárkózottabbá tette, a saját gondolataik visszhangjába kerültünk akaratlanul is, és a hirtelen megjelent bizonytalanság sok embert tépett ki a valóságból, tett elszeparálttá. Az album dalai közül a címadó ’Separated’ jeleníti meg ezt a legjobban. Habár nem minden dal ezt a témát dolgozza fel, úgy éreztük, ez felelne meg legjobban az album címének is az elmúlt év történései után.”

’Separated’ dallista:

01. Unholy Savior
02. Trapped in this Paradise
03. Mennem kell
04. Paranormal
05. Köddé vált
06. Separated
07. Fújjon messze
08. Born Without Wings
09. Mirror
10. Stronger
11. You Belong Here
12. Hope Lies
13. Tick Tock

Phrenia

Megosztás