fbpx

Az egykori Pantera-frontember legújabb – depression core-ban utazó – bandája szeptember 4-én adja ki debütáló nagylemezét a komor hangzású ’When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out’ címmel.

En Minor

Rengeteg formáció kötődik Phil Anselmo nevéhez, de az En Minor különbözik mindegyiktől, a zenei gyökerek Phil New Orleans francia negyedében eltöltött gyerekkoráig nyúlnak vissza. A kísérletezős, eklektikus közegben egy visszafogottabb énekes mutatkozik meg, aki borongós történeteket ad elő fájdalomról, bűntudatról és bánatról.

 

 

„Alapvetően onnan ered az egész, amikor kilencévesen megkaptam az első gitáromat, de nem volt türelmem ahhoz, hogy mások zenéit megtanuljam. Inkább írtam magamnak, és ezek bizonyos részletei megjelennek az új dalokban, amelyeket játszunk az En Minorban. Nagy ugrás a történetben, mikor ’88-ban megvettem az első négysávos magnómat, amelyen a régi számok új életre keltek, és még újabbakat hoztak ki belőlem. Elsősorban heavy metalban utazó showman voltam, de ezek a négysávos dalok megmaradtak nekem. Mindig fenntartásaim voltak az eljátszásukkal kapcsolatban, mert annyira mások, hogy csak a legközelebbi barátok hallhatták idáig.”

1993-ban Anselmo visszaköltözött New Orleansba, ahol pezsgő művészi miliő fogadta. „Hajnalig jammeltünk a haverokkal, miközben az én négysávos dalaim új értelmet nyertek, és újak születtek mellé, amelyeket Body & Blood név alatt rögzítettünk egy új magnóra. Jól esett csinálni csak úgy szórakozásból, kiszakadni a heavy metal szupermodern stúdiókörnyezetéből. A metal világa eléggé felőrölt addigra, ezek a zenélgetések olyanok voltak, mint egy pszichoterápia.”

Különösebb tervek nem voltak a Body & Blood projekttel, megmaradt az örömzenélés szintjén. „Nem bonyolítottuk tovább, akkor játszottunk, amikor mindenki ráért, és csak a barátoknak mutattuk meg a felvételeket. Aztán végül jött a Katrina hurrikán, ami miatt mindenki másfelé költözött.”

2012-ben Anselmo találkozott Stephen “Schteve” Taylor gitárossal, akivel összehozta az En Minort. „Hangulatos zenékkel kísérleteztünk, aztán el is kezdtük felvenni ezeket, ez vezetett el az En Minor jelenlegi felállásához. Együtt átdolgoztunk néhány régi dalt a négysávosaim közül, meg írtunk is hozzá párat, a közös zenélés felszabadította a kreatív energiáinkat. A mai napig születnek olyan új dalok, amelyek passzolnak az En Minor világába, ebbe a rémségesen szépséges, buligyilkos zenei világba.”

A csapat tavaly nyáron már kiadott egy kétszámos EP-t, ezt követi szeptemberben az új LP.

Philip H. Anselmo – ének, gitár
Stephen Taylor – gitár
Kevin Bond – gitár
Steve Bernal – cselló
Jimmy Bower – dobok
Calvin Dover – billentyűs hangszerek, vokál
Joiner Dover – basszus
Jose Gonzalez – ütős hangszerek

‘When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out’ dallista:

01. Mausoleums
02. Blue
03. On The Floor
04. Dead Can’t Dance
05. Love Needs Love
06. Warm Sharp Bath Sleep
07. Melancholia
08. This Is Not Your Day
09. Black Mass
10. Hats Off
11. Disposable For You

En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

 

Megosztás