A Fleetwood Mac egykori gitáros legendája, Peter Green visszavonultan él dél-angliai otthonában, idejét jórészt gitározással, rajzolással, képzőművészettel tölti az utóbbi években, ám most aktivizálta magát.

Peter Green – Kirk Hammett

Peter Green a Rufus Educations kiadóval egy különleges könyvön dolgozik és egy zenei projekten is munkálkodik, amely még ebben az évben napvilágot lát Ebben segítségére van a Metallica gitárosa, Kirk Hammett is, aki a legendás Abbey Road stúdióban már feljátszott pár futamot az anyaghoz. Ennek a mozzanatnak az a különlegessége, hogy Hammett azon az 1959-es gyártású Gibson Les Paulon játszik, amit még Green használt a Fleetwood Mac korai korszakában. Később eladta Gary Moore-nak, majd 2016-ban Hammetthez került, aki megígérte Greennek, hogy elküldi a komplett Metallica diszkográfiát, hogy hallgassa meg a veterán gitáros.

 

 

Kapcsolódó hír, hogy február huszonötödikén Mick Fleetwood szervezésében a londoni Palladiumban egy olyan koncert kerül megrendezésre, melyen a Fleetwood Mac korai korszakának dalait játsszák, amikor Peter Green meghatározó szerepet játszott a bandában. Fellép Christine McVie, David Gilmour, Billy Gibbons, Steven Tyler, John Mayall, Jonny Lang, Zak Starkey és Bill Wyman.

Megosztás