Az arlingtoni cowboyok utolsó közös lemeze, a ’Reinventing The Steel’ szülinapi köntösben tér vissza hozzánk.

Pantera

Nehéz elhinni, de valóban igaz: 20 év telt el a ’Reinventing The Steel’ megjelenése óta. A Rex Brown, Phil Anselmo, Dimebag Darrel és Vinnie Paul alkotta négyesfogat sajnos feloszlott, és a jól ismert tragikus okokból már sosem találkozhatunk velük többé, de szerencsére úgy tűnik, a hagyatékukat gondos kezek ápolják.

Rex Brown basszusgitáros nem régen a SiriusXM vendége volt, a beszélgetés apropója pedig a ’Cowboys From Hell’ 30 éves évfordulója volt, ám hamar elterelődött a téma, és Rex sem titkolózott: „Idén lesz még egy megjelenésünk, ez pedig a ’Reinventing The Steel’ 20 éves jubileumi kiadványa lesz, éppen mostanában fejeztük be az újramixelést és maszterelést. Az album szeptember 18-án jelenik majd meg, a bakelit verzió pedig a Black Fridayen, ez egy érdekesebb csomag lesz, három lemezzel és egy rakás kiadatlan cuccal a ’Reinventing…’ idejéből.”

Pantera - Reinventing The Steel

Annak idején az énekes, Phil Anselmo igen lelkesen nyilatkozott a lemezről: „Eléggé összeszedett voltam akkor, újfajta tűz gyulladt a hátsóm alatt és Dimebaggel is nagyon közel álltunk egymáshoz a felvétel idején. A lemezt megelőző próbákon is kifejezetten összeszedett voltam, azt hiszem a srácokat is lenyűgözte ez. Egyszerűen nem voltam állandóan beállva. Olyan volt, mintha friss levegőt szívtunk volna. Azt hiszem, akkoriban hatékonyabban birkóztam meg a fájdalommal, és ha rajta is voltam valami szeren, akkor is csak keveset és akkurátusan fogyasztottam. Mindeközben megújult testvériség alakult ki köztünk, és visszatért az öröm a dalírásba is. Sok időt töltöttem Dimebag házában akkoriban. Emlékszem, a lemezfelvétel ideje alatt hunyt el rákban az édesanyja. Koporsóvivő voltam a temetésén. Ez is szorosabbra húzta a köteléket. Ha az ember anyja meghal, az nagy és súlyos esemény. Pláne ha a tesók anyjáról van szó. Mind a négyünk életében jelen volt. Úgyhogy mindenkinek fontos dolog volt ez, és én ott voltam. Ezek az érzések mind rajta vannak a lemezen, én pedig ezért imádom.”

Rex nyilatkozatán kívül egyelőre sajnos nem sokat tudni arról, hogy a kiadvány milyen különlegességeket tartalmaz majd, de biztosan nem aprózzák majd el, érdemes résen lenni! Addig is idézzük fel a lemezt:


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás