’Homegrown’ címmel egy olyan lemezt ad ki a veterán hippi, amit valamikor a hetvenes évek derekán rögzített, de félrerakta.

Neil Young

„Elnézést kell kérnem tőletek. Ennek a lemeznek a ’Harvest’ (1972) után pár évvel meg kellett volna jelennie. Egy szomorú szerelmi történetet mesél el, teljes összeomlásról, szívfájdalomról. Nem bírtam végighallgatni, továbbléptem, inkább megtartottam magamnak, eldugtam, feltettem a legfelső polcra. De azt gondolom, meg kellett volna osztanom veletek, mert csodálatos az egész, ezért most elővettem. Az élet néha fáj, de tudjátok, miről beszélek. Aztán elmúlt ez a dolog.” – így mesélt Neil Young erről a régi-új anyagról.

A felvételek még analóg technikával készültek 1974 végén, 1975 elején. Az eredeti analóg mesterszalagokat vették elő, feljavították a hangminőséget a mai kor követelményeinek megfelelően. Sok akusztikus betét hallható a dalokban, a felvételeken közreműködik Robbie Robertson gitáros, a Band vezéregyénisége és Emmylou Harris énekesnő is. A tizenkét felvételből hét eddig nem jelent meg, öt más változatban már napvilágot látott különböző lemezeken. Az album június tizenkilencedikén jelenik meg.

Egy dalt, a Try-t már most meghallgathatod, a teljes dallista pedig így néz ki:

01. Separate Ways
02. Try
03. Mexico
04. Love Is A Rose
05. Homegrown
06. Florida
07. Kansas
08. We Don’t Smoke It No More
09. White Line
10. Vacancy
11. Little Wing
12. Star Of Bethlehem

Neil Young - Homegrown
Megosztás