DVD kiadvány van készülőben a Mood 25 éves reunion koncertjének felvételeiből, amelyhez szavazás keretén belül kérnek segítséget a rajongóktól.

Mood

Megjelenés előtt áll a Mood tavaly januári reunion koncertjének anyaga. Az akkor épp 25 éves, kultikus doom metal banda 17 év szünet után lépett színpadra a Barba Negrában, a különleges fellépésről pedig profi felvétel is készült. A zenekar most ennek kapcsán kéri a közönség segítségét, Facebook-oldalukon lehet szavazni arról, hogy ki milyen formátumban támogatná a kiadvány megszületését.

A Mood az alábbi felhívást tette közzé a szavazás mellett Facebook-oldalán: „A nektek köszönhetően óriási sikerrel lezajlott tavaly januári utolsó koncertünket többek között azért is szerveztük – amellett, hogy méltó körülmények között búcsúzzunk a közönségtől –, hogy az eseményt megörökítve, a zenekarhoz méltó utolsó hivatalos kép- és hanganyag készüljön és jelenjen meg, ezzel lezárva a zenekar történetét. Ennek okán szeretnénk tőletek visszajelzést kapni arra a kérdésre, hogy a kiadvány előrendeléses formában történő megjelentetése számotokra szimpatikus, vállalható megoldást jelent-e? Első körben ez csak egy egyszerű közvéleménykutatás, amelyből leszűrhető, hogy van-e egyáltalán akkora érdeklődés, hogy érdemes legyen belevágni ebbe a vállalkozásba. Kép -és hanganyagról van szó, emiatt lehet többféle lehetőség, DVD és csak digitális terjesztésű hang, illetve DVD+2CD (a koncert hosszúsága miatt 2CD szükséges, ha fizikai formátumban jelenik meg a koncert hanganyaga). Ez azonban nyilván a költségeket és a kiadvány árát is jelentősen emelné. (A DVD ára nagyságrendileg 3000-3500 Ft, a DVD + 2 audio CD 5000-5500 Ft lenne.) Várjuk a visszajelzést! A megosztásokért hálásak lennénk. Köszönjük az együttműködést!”

A hazai szcéna nemzetközileg is elismert alapzenekara nyolcéves pályafutása alatt négy nagylemezt jelentetett meg, legutóbbi, a ‘The Fourth Ride of Doomanoids’ 2001-ben, a Hammer Records gondozásában látott napvilágot. A sort az addigi utolsó koncertről kiadott hivatalos bootleg DVD, a ‘The Last Ride Of Doomanoids’ zárta, majd a tagok a Magma Rise, Stereochrist és a Wall of Sleep zenekarokban vitték tovább a banda szellemiségét.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás