Mi vagyunk a… rovatunk legújabb fejezetének talán az Én vagyok… cím lenne a legideálisabb, ugyanis ezúttal egy egyszemélyes projektet mutatunk be. Ha szereted a gitárcentrikus instrumentális zenét, akkor csekkold le Lipi legújabb dalát!

LIPI

A LIPI az egykori Re-Start-gitáros Lipcsei János egyszemélyes projektje. A gitáros a zenekar feloszlása után megmaradt ötleteit kezdte el megvalósítani – amelyek eleinte még néhány, a Re-Start által elkezdett dalt jelentettek –, ezek 2020 elején az ’Újrakezdő’ EP-n jelentek meg digitális formában. A címmel ellentétben az EP egy korszak lezárása volt, ráadásul elég eklektikus lett, megtalálható volt benne a Re-Start alternatív, funkys világa, hard rockos törekvések, illetve egy instrumentális dal is felkerült az anyagra. Ez a dal volt az előfutára az ezután következő dalcsokornak, amely májusban lát napvilágot ’Covered In Smoke’ címmel.

 

 

„Egy teljesen instrumentális anyagot szerettem volna készíteni, mivel úgy éreztem, ezen a vonalon tudom a leginkább kifejezni magam – mondta Lipi az anyagról. – Az albumon egy dalt leszámítva minden hangszert egyedül rögzítettem, ami kihívás volt, de éppen ezért is élveztem az ezzel járó munkát, rengeteget tanultam a folyamat során. A lemez egyik fele olyan instrumentális rockzenét tartalmaz, amin én is felnőttem a ’90-es években, ugyanakkor arra törekedtem, hogy a technikai kivitelezés ne menjen a dallamközpontúság rovására. Erre a legjobb példa az első playthrough videón hallható dal, a Finally Free.”

„A lemez második felén a kísérletezősebb és összetettebb dalok kaptak helyet, itt a funkys, illetve a progresszívebb törekvések egyaránt érvényesülnek. A lemez ezen része nem annyira gitárcentrikus, volt, ahol a dob került előtérbe, míg egyes daloknál a hangszerek közötti egyensúly és az összkép megtartása volt a cél.”

Az album május 10-én jelenik meg, aminek keverését Lipi végezte, a masztering Bolgár Dániel (dBMastering) munkája, a borítót Palotai Zoltán készítette.

’Covered In Smoke’ dallista:

01. Easy Peasy
02. Finally Free
03. Into The Unknown
04. Near Death Experience
05. In Search Of Bigfoot (feat. Márton Egri)
06. Never Give A Funk
07. Unstoppable Train

LIPI

Amennyiben elnyerte a tetszésedet Lipi zenéje, munkáit az alábbi linkeken követheted nyomon:

https://lipi82.bandcamp.com
https://www.youtube.com/channel/UCqtryfghxTN8l21AAuJuZTg
https://www.facebook.com/LIPImusician

Megosztás