46 éves korában elhunyt a Slipknot egykori dobosa, Joey Jordison. A zenész halálhírét családja jelentette be egy közleményben.

Joey Jordison

„Megrendülve tudatjuk a hírt, hogy Joey Jordison, a termékeny dobos, zenész és művész 2021. július 26-án békésen elhunyt álmában. 46 éves volt – szól a Jordison család közleménye. – Joey halála üres szívvel és leírhatatlan fájdalommal hagyott itt bennünket. Akik ismerték őt, azok megértették gyors észjárását, szelíd személyiségét, óriási szívét és szeretetét a család, valamint a zene iránt. Joey családja azt kérte, hogy a barátok, a rajongók és a média érthető módon tartsák tiszteletben a magánéletüket ezekben a hihetetlenül nehéz időkben. A család zárt körű temetési szertartást tart, és arra kéri a médiát, valamint a nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben kívánságukat.”

 

 

Joey Jordison karrierje a Modifidiousban kezdődött, azonban nagy hírnévre a Slipknottal tett szert, ahol 1995-től 2013-ig játszott. A zenekarból való távozása sokként érte a rajongókat, később Corey Taylor egy interjúban árulta el, hogy a zenész kirúgása a csapatból a valaha volt legnehezebb döntés volt a zenekar számára. A Slipknot után Scar The Martyr nevű projektjével adott ki egy lemezt, aminek szellemiségét átmentette a Vimicbe is, mely zenekarral stúdiólemezig viszont nem jutott el. Az utóbbi időben a Sinsaenumban hallhattunk felőle, ahol többek között Csihar Attila és Frédéric Leclercq oldalán játszott. Pár éve akut gerincvelő-gyulladással küzdött, aminek következtében bal lábát nem tudta használni egy ideig, azonban orvosi segítséggel és intenzív edzőtermi munkával felépült. Halálának okát családja nem hozta nyilvánosságra.

Nyugodjék békében!

 

 

Megosztás