Az ex-Helloween-gitáros, Roland Grapow vezette MasterPlan nemcsak új dalt adott ki 11 év után, de azt is bejelentették, hogy co-headline Európa-turnéra indulnak a Firewinddel.

MasterPlan

A MasterPlan, amelyet a Helloween egykori gitárosa, Roland Grapow alapított, kiadott egy vadonatúj dalt Rise Again címmel, mely a nem is olyan távoli jövőben megjelenő új album első előhírnöke. Grapow így kommentálta a visszatérést: „Közel 10-11 évnyi hallgatás után készen állunk arra, hogy újra berobbanjunk a heavy metal színtérre. Hiányzott a közönség és az új izgalmak. Ez a dal arról szól, hogy éreztük magunkat az elmúlt időszakban. A világban minden olyan gyorsan változik, néha nagyon nehéz megtalálni, hol a helyed. És hiába vagy tehetséges, aki megérdemli a sikert, elkezdesz kételkedni magadban. És ez nagy hiba. Ebben a dalban szeretnénk inspirálni a rajongóinkat, hogy találjanak erőt az élet kihívásainak leküzdéséhez. A Rise Again a reményről, az életről és az eljövendő jobb dolgokról szól, úgy érezzük magunkat, mint a hamvaiból feltámadó főnix.” Az új dalt a Helloween-feldolgozásokat tartalmazó legutolsó, 2017-es ‘PumpKings’ lemezt készítő tagokkal vették fel, azaz Roland Grapow gitáros mellett Rick Altzi énekes, Axel Mackenrott billentyűs, Jari Kainulainen basszusgitáros és Kevin Kott dobos játékát hallhatjuk a szöveges videó közben.

 

 

Tavaly adta ki az AFM Records a debütalbumuk 20 éves jubileumán az első lemezt 3 bónuszdallal és egy bónusz DVD-vel felturbózva, ezen a 2003-as göteborgi koncertjük felvételével, amikor még Jorn Lande volt a banda frontembere. A 3 bónuszdal nem teljesen ismeretlen a rajongóknak, de nehezen lehetett hozzájuk jutni, a Through Thick & Thin és a Led Zeppelin-feldolgozás, a Black Dog a nagylemezt beharangozó ‘Enlighten Me’ EP-n jelent meg annak idején, a The Kid Rocks On pedig a bemutatkozó lemez japán bónuszdala volt eredetileg.

A MasterPlan a Firewinddel fogott össze egy február végén kezdődő co-headline Európa-turnéra, melynek sajnos nincs magyar állomása, legközelebb Bécsben csíphetik el őket a hazai rajongók.

 

Megosztás