Melankolikus klipet forgatott a finn Korpiklaani, amiben az ördög mellett az énekes tízéves lánya is szerepet kapott.

Korpiklaani

A finn folk metalos Korpiklaani bemutatta második kislemezét a február 5-én érkező új lemezéről. A dalt egy lenyűgöző és sötét hangulatú videó mutatja be, ami tökéletesen megragadja a dal melankolikus hangvételét. A jövőre megjelenő album már előrendelhető a kiadó oldalán.

 

 

A Myllyt (magyarul: Malom) egy dolgos ember útjának története inspirálta, akinek az útját egy ördögszerű valami keresztezte: „A finn folklór a férfinak a malomhoz vezető útját meséli el. Útközben egy kerítésen ülő alakot lát, egy patás »ördögöt«. Az ember megijed a látványtól és földbe gyökerezik a lába. Az alak eltűnik és a férfinak eszébe jut a történet az ördögről, aki a malomban él. Végül folytatja útját, legyőzve félelmeit. A malomnál úgy érzi, végre egyenlővé vált a múlttal és a jelennel. A kerítések rothadnak, széthullanak, de a szellem és a róla szóló történetek nemzedékeken és korokon át is megmaradnak. A videó emberünk útját meséli el a malomig az utolsó zsák búzájával. Az »ördög« pedig a csaló, aki a gyengéire apellálva próbálja kicsalni tőle a gabonáját” – mesélte a zenekar.

Zeneileg a dal, komolyabb, visszafogottabb és kissé melankolikusabb, ami tökéletesen beleillik a Korpiklaani világába. Jonne Jarvela nyilatkozta: „A Mylly akkor kezdett formát ölteni, amikor a volt harmonikásunk, Juho Kauppinen elmondta, hogy van néhány dalötlete, ami tökéletesen passzolna a Korpiklaanihoz. A fő riff azonnal beült a fülembe és boldogan kezdtem dolgozni a dalon. Pár nap múlva elkészültem vele és Tuomas Keskimaki azonnal megírta hozzá a szöveget.”

A klipben szerepel még az énekes tízéves lánya, Tinja, aki már korábban is kapott szerepet a Korpiklaani klipjében.

Megosztás