Júliusban jelenik meg a Megadeth gitárosának új szólóalbuma, aminek egyik legnagyobb dobása a Marty Friedmannel készített Imminent Threat című dal. Most már le is csekkolhatod!

Kiko Loureiro, Marty Friedman

Július 10-én jelenik meg Kiko Loureiro új szólóanyaga ’Open Source’ címmel, amiről most egy különleges dalt mutatott be a Megadeth gitárosa, ugyanis a Megadeth korábbi bárdistájával, Marty Friedmannel fogott össze benne. „Az elmúlt öt évben mindig Marty Friedmanhez hasonlítottak, aki nemcsak egy nagyszerű gitáros, hanem egy elképesztő zenész – mondta Kiko Martyról. – Nagy rajongója vagyok a szólómunkásságának és természetesen a Cacophonynak, valamint a Megadethben eltöltött éveinek. Két alkalommal is volt szerencsém vele találkozni és nagyszerű beszélgetésink voltak a zenéről, valamint az életről.”

Mindezek után a közös munka is összejött, ennek gyümölcse a lentebb hallgatható Imminent Threat, mely az egy hete bemutatott EDM (e-Dependent Mind) című tételt követi a sorban.

A 2012-es ’Sounds Of Innocence’ folytatásán tavaly kezdett el dolgozni a Kiko Loureiro. A borítón kívül – amit Gustavo Sazes (Machine Head, Amaranthe, Arch Enemy) hozott össze – Kiko leleplezte az album koncepcióját is, ami egészen különleges, ugyanis a nyílt forráskodú szoftverekhez hasonlóan nyílt forráskodú albumot készít. Ennek lényege, hogy bárki – aki csatlakozik a közösségi finanszírozási kampányhoz – partner lehet a gitáros szólóalbumának elkészítésében úgy, hogy újrakeveri és újraszerkeszti a dalokat, vagy akár új verziót készít belőlük.

„Azzal, hogy csatlakozol ehhez a korlátozott ideig érvényes, exkluzív kampányhoz, hivatalosan is a társam leszel, valamint segítesz útjára indítani ezt az albumot. Akkor se aggódj, ha nem vagy az a zeneszerző típus, ugyanis a backing trackek szintén elérhetőek lesznek. Tehát ha hangszeren játszol, esetleg zenei producer vagy, akkor is hozzá tudsz tenni valamit.” – mondta a gitáros a kezdeményezésről.

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás