fbpx

Amikor a Khymera elstartolt, az olasz zenész-producer Daniele Liverani és az akkor még Kansas énekes-billentyűs Steve Walsh közti együttműködésként indult. Idővel egy rendszeresen jelentkező stúdióprojektté alakult át, melynek középpontjában az azóta képbe került basszusgitáros-énekes és producer, Dennis Ward (Magnum, ex-Pink Cream 69) áll. A 2015 decemberében megjelent ‘The Grand Design’ óta azonban nem hallattak magukról. Egészen mostanáig.

Khymera Dennis Ward

Miközben basszgitárosként volt ismert, Dennis mindig énekelt háttérvokált a bandáiban, így készen állt átvenni a szólóéneket is Steve Walsh után a további Khymera-albumokon, mint az ‘A New Promise’ (2005), ‘The Greatest Wonder’ (2008) és az említett ‘The Grand Design’ (2015). Bár a Khymera szünetet tart már egy ideje, Dennis most visszatért egy új albummal, a ‘Master Of Illusions’-szel, ami körülbelül négy évvel az utolsó album megjelenése után született meg.

Zeneileg az új album hűen követi azt a logikus zenei progressziót, ami elindult, mikor Dennis csatlakozott a projekthez. A ‘Master Of Illusions’ egy erős, rendkívül dallamos kiadvány, amely bemutatja Dennis fantasztikus vokális képességeit és kiemeli dalszerzői és produceri készségeit.

A Khymera az egyik legragyogóbb példája annak, amiről az európai dallamos rockzene szól: kristálytiszta produkció, szárnyaló ének, gyilkos zenészcsapat és olyan dalírás, mely emlékezteti a rajongókat a műfaj fénykorára, amikor olyan zenekarok járták a földet, mint a Giuffria, Icon és a Signal. Az első bizonyíték erre az új album nyitódala, a Walk Away.

Dallista:

01. Walk Away
02. The First Time
03. Master Of Illusions
04. The Sun Goes Down
05. Paradise
06. The Rhythm Of My Life
07. Follow The Sun
08. Father To Son
09. After All This Time
10. Victim Of Your Love
11. Let It Happen

Felállás:

Dennis Ward – ének és basszusgitár
Michael Klein – gitár
Eric Ragno – billentyűs hangszerek
Pete Newdeck – dobok

Megosztás