Whitesnake, Foreigner, Scorpions, Ozzy Osbourne… csak pár név, akikkel együtt dolgozott. 6 Grammy, 250 album, számtalan platina- és aranylemez fűződik a nevéhez. Nyugodjon békében!

Keith Olsen – Elhunyt a neves producer

Olyan zenészek / zenekarok kultikus albumai fűződnek a nevéhez, mint Pat Benatar, Heart, Grateful Dead, Bad Company, Starship, Santana, The Babys, Ozzy Osbourne, Axxis, Sebastian Bach, Night Ranger, Magnum. Sammy Hagar ‘Standing Hampton’, Saga ‘Wildest Dreams’, Scorpions ‘Crazy World’, néhány kiemelkedő album a csapatok életművéből.

Ő volt a producere a Foreigner ‘Double Vision’ lemezének, de Lou Gramm és Vivian Campbell közös csapatának, a Shadow Kingnek kultikus albumát is ő készítette, és a Whitesnake megújulásának számító ‘1987’ és ‘Slip Of The Tongue’ lemezekért is ő volt a felelős. De az első igazán nagy durranása, mely megnyitotta előtte a kapukat, a Fleetwood Mac ikonikus 1975-ös ‘Fleetwood Mac’ albuma volt, ezen csatlakozott az együtteshez Lindsey Buckingham és Stevie Nicks. Érdekes sztorit mesélt róla korábban: „Én készítettem Stevie Nicks és Lindsey Buckingham 1973-as LP-jét, és megjegyeztem, milyen különlegesen hangzottak együtt. Volt egy egyedülálló hangzása annak, amikor a két hangszín találkozott. Ilyet még soha nem hallottál. És azt hiszem, azóta sem hallhattál. Ez a két hang úgy szólt és olyannak hangzott, mintha erre születtek volna, hogy együtt kelljen énekelniük.” 1974-ben Mick Fleetwood a Sound Cityt választotta a következő Fleetwood Mac album felvételéhez. Amikor megérkezett a stúdióba, Olsen a Buckingham Nicks LP-ről játszott le neki egy számot. „Feltette a Frozen Love című dalt a Buckingham Nicks albumról, csupán azért, hogy megmutassa saját merészségét a stúdióban, és hogy hogyan szól a stúdió – fűzte hozzá Buckingham. – Szóval Mick ott ült, hallgatta ezt a dalt, majd egyik dolog vezetett a másikhoz, és Stevie és én nagyon rövid időn belül a zenekar tagjai voltunk.”

Scorpions az elsők között osztotta meg a hírt közösségi oldalán: „Most értesültünk kedves barátunk és producerünk, Keith Olsen haláláról. Keith számos ikonikus albumon dolgozott, többek között a mi ‘Crazy World’ lemezünkön is. Csodálatos fickó volt, és a ‘Crazy World’ elkészítése olyan inspiráló utazás volt, melynek végeredményeként olyan kiemelkedő dalok születtek, mint a Wind Of Change vagy a Send Me An Angel, melyek máig őrzik Keith Olsen keze nyomát, minden egyes hangjukban… R.I.P. Keith… A zenében élsz tovább!”

Megosztás