A neves gitárhős is tett egy tiszteletkört a zenekarnál, amikor gitárost kerestek Robin Finck helyére.

Richard Fortus (Thin Lizzy, The Dead Daisies, Guns N’ Roses) a napokban interjút adott, amelyben meglepetésre az is szóba került, hogy 2009-ben – amikor gitároskeresőben volt a zenekar – maga a legendás John Sykes (Whitesnake, Thin Lizzy, Tygers Of Pan Tang) is elment meghallgatásra.

 

 

Fortus így emlékezett vissza a 2009-es eseményre: „Emlékszem, Tommyval [Stinson, a zenekar akkori basszusgitárosa] bementünk a próbaterembe és amikor megláttuk Johnt, Tommy azonnal a turnémenedzserünkhöz fordult. »Haver, küldd haza, ne csináljuk ezt! Axl sose fog ebbe belemenni!« A turnémenedzser viszont nem hagyta magát. »Ez John Sykes! Eljött, megtanulta a dalokat! Legalább hallgassátok meg, ez a legkevesebb!« Úgyhogy bementünk és meghallgattuk, emlékszem, két percen belül már a padlón volt az állunk. Egyszerűen bedugta a gitárt az erősítőbe és legyalult minket. És hogy aztán miért nem került be a bandába? Nos, a hírneve megelőzte. De én azért nagyon jól kijöttem vele, és a meghallgatás után is tartottuk a kapcsolatot. Egészen addig, amíg 2011-ben be nem kerültem a Thin Lizzybe, utána már nem hívott többször. De így vagy úgy, fantasztikusan játszott a meghallgatáson!”

A múltidézés mellett idei hírek is vannak Sykesszal kapcsolatban, ugyanis nemrég jelentkezett friss zenével, amely az évek óta ígérgetett albuma egyik dala.

Megosztás