Április 10-én jelenik meg Joe Satriani legújabb, 18. lemeze, ami után pár nappal kezdetét is veszi egy több hónapig tartó lemezbemutató turné. A ‘The Shapeshifting Tour’ keretében a gitáros május 8-án érkezik Budapestre, ahol a Barba Negra Track színpadán játszik majd.

Joe Satriani – Új lemezével érkezik Budapestre a gitárlegenda

G3 gitárosturné alapítójaként és a Chickenfoot tagjaként is ismert amerikai zenész, Joe Satriani Kenny Aronoff dobossal (John Fogerty), Bryan Beller basszusgitárossal (The Aristocrats) és Rai Thistlethwayte billentyűssel (Thirsty Merc) turnézik ebben a szezonban, a koncerteken pedig hangsúlyos szerepet kap az áprilisban megjelenő ’Shapeshifting’ album. Természetesen a régi nagy kedvencek sem maradnak ki a programból: biztosan hallhatjuk majd a Cherry Blossomst, az Always With Me, Always with You-t, a Flying In A Blue Dreamet és persze a Surfing With The Alient is:

Az új albumról eddig egy dalt kaptunk, a Nineteen Eighty címűt, ami egy spirituális utazás a ’80-as évekbe… abba az időszakba, amikor Satriani még legelső bandájával, a The Squaresszel játszott, és nem igazán számított ismertnek. „Abban az évben, amikor az ‘American Gigolo’, a ‘The Shining’, a ‘Raging Bull’ és a ‘Caddyshack’ kijött, csak zúzni akartam. A Nineteen Eighty az én nagy energiájú, instrumentális visszautazásom abba az évbe” – magyarázza a gitáros. A dalhoz készült videoklipet maga Joe fia, ZZ Satriani rendezte:

A ’Shapeshifting’ album a Sony Music/Legacy Recordings gondozásában jelenik meg. Satriani és Jim Scott (Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, Tom Petty & The Heartbreakers) közösen végezték a produceri teendőket, míg a maszterelésért John Cuniberti a felelős. A lemezen több zenész, köztük a legendás dobos, Kenny Aronoff is játszik, aki a turnéra is elkíséri Satrianit, de részt vett a felvételeken Chris Chaney basszusgitáros (Jane’s Addiction) és Eric Caudieux billentyűs is, csak úgy, mint Lisa Coleman (The Revolution) és Christopher Guest.

A ‘Shapeshifting’ turné európai része összesen 42 állomásból áll, nemsokára pedig bejelentik az amerikai dátumokat is. A budapesti koncert időpontja már fix: Satrianit május 8-án láthatjuk a Barba Negra Track szabadtéri színpadán.

a Concerto Music bemutatja: The Shapeshifting Tour
2020. május 8., péntek 18 óra
Budapest, Barba Negra Track
Joe Satriani koncert
Facebook-esemény
Belépő: normál elővételben 9900 Ft, a koncert napján 11.900 Ft.
Jegyek kaphatók a www.rock1.hu és a www.tixa.hu weboldalon, és a Ticketportal hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak:

https://concerto.hu/
http://www.satriani.com/

Megosztás