Szeptember 3-án jelenik meg a Tuesday The Sky új albuma ’The Blurred Horizon’ címmel, amely a Metal Blade Records gondozásában kerül a polcokra. A lemez első kislemezdala, a Hypneurotic már meg is hallgatható.

Jim Matheos

Néhány éve hívta életre a Fates Warning soraiból ismert Jim Matheos a Tuesday The Sky nevű side projectet. Megszületése szinte a véletlennek köszönhető, ugyanis Jim írt néhány dalt, amelyekről úgy érezte, hogy zenei stílusuk alapján egyik aktív csapatának (Fates Warning, OSI, Arch/Matheos) műsorába sem illeszthetők be. Ezekből a dalokból született meg a ’Drift’ 2017-ben. Szeptember 3-án pedig ’The Blurred Horizon’ címmel érkezik az ambient, elektronikus és post-rock hatásokat is hordozó folytatás.

 

 

„Ez elsősorban egy szólóprojekt – mondja Matheos –, de az az elképzelés, hogy minden egyes albumon más-más vendégekkel dolgozom, akik segítségükkel kiteljesítik az adott lemezt, és remélhetőleg emiatt mindegyik kicsit más lesz. Az első lemezen Anna Lynne Williams vokálozott néhány dalban, és Lloyd Hanney dobolt a God Is An Astronautból. Ezen a lemezen öt dalban Gavin Harrison, a The Pineapple Thief, a King Crimson és a Porcupine Tree dobosa dobolt. Ő az abszolút kedvenc dobosom, így rá gondoltam elsőként, amikor úgy döntöttem, hogy néhány dalnak jót tenne a valódi dobhangzás. Eredetileg csak egy-két dalra gondoltam, de miután hallottam, hogy ezek milyen jól szólnak, folyton kértem, hogy csináljon még többet, amibe szerencsére bele is egyezett. A játéka teljesen új dimenziót adott a daloknak, különösen a Hypneuroticban, ahol két teljesen különböző dobfelszerelést is használt, amelyet jobbra és balra keverve használtunk fel, hogy egyfajta »dupla dobos« hatást érjünk el.”

A ’The Blurred Horizon’ egy instrumentális album, a záró Everything Is Free az egyetlen kivétel ez alól. Gillian Welch és David Rawlings dalának feldolgozásban Tim Bowness vállalta magára az énekes szerepét.

A ’The Blurred Horizon’ dallistája:

01. Half Remembered
02. Near Light
03. Cwmwl
04. Where the Enemy Sleeps
05. Laudanum Dream
06. Hypneurotic
07. Later, Then Now
08. Near Dark
09. Half Forgotten
10. The Blurred Horizon
11. Everything Is Free

Tuesday The Sky - The Blurred Horizon

Megosztás