fbpx

A Motown és Woodstock közötti hiányzó láncszemnek tartott gitáros-énekes augusztus végén érkező új albumáról kijött az első kislemez, ami a karanténhelyzet szülte reakciók következménye.

JD Simo

A nashville-i JD Simo hazánkban nem mozgat meg tömegeket annak ellenére, hogy már húsz éve szántja Amerika és Európa deszkáit. 2016-os albuma a Billboard Blues Chart negyedik helyén nyitott, turnézott Tommy Emmanuellel, illetve ő volt a németországi 50. Burg Herzberg Festival headlinere. Szólóban és Simo nevű bandájával eddig kiadott tíz kisebb-nagyobb lemeze után augusztus 21-én újra szólóanyaggal jelentkezik, amelyről az első előzetes egy bluesba oltott pszichedelikus funk/soul/R&B dal, melynek címe One Of Those Days.

A dal az esendőség beismeréséről szól, a karanténhelyzet szülte reakciók következménye: „Próbáltam nem elengedni magam akkor sem, ha egyedül lenni a legrosszabb dolog a világon. Ezeket az érzéseket át kell élni ahelyett, hogy megpróbálnánk valahogyan elnyomni magunkban.”

Az album zenéje a 2019-es kimerítő turnézás pihenőidejében készült, a felvételeket mindössze három nap alatt rögzítették 2020 elején Eddie Spear (Rival Sons, Kelly Clarkson, A Star Is Born) társproducerrel. Az érkező LP-vel kapcsolatban a kislemez crossover bluesy hangulatát, és a benne alkalmazott falzett énekstílust ígéri JD Simo: „Évekbe telt, míg egyáltalán megpróbáltam ezen a módon énekelni, de most már így tudok a legjobban. Marvin Gaye és Curtis Mayfield zenéjének a hangulatát eleveníti fel, és olyan érzelmeket közvetít, amelyek szerintem mindenkiben megvannak.”

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás