A Sonata Arctica egykori, a Dark Element és az Insomnium jelenlegi gitárosa és dalszerzője ezúttal szólóalbummal jelentkezik. A ’My Father’s Son’ dalaiban a Soilwork, a Sonata Arctica, a Stratovarius, a Dark Element, az Electric Mob, a Brother Firetribe és a Celesty énekeseit hallhatjuk majd. Az elsőben mindjárt Tony Kakkót.

Jani Liimatainen

Jani Liimatainen karrierje a Sonata Arctica alapítójaként és gitárosaként indult. Jelenleg a népszerű dallamos death metal zenekar, az Insomnium tagja, de mellette Timo Kotipeltóval együtt zenél a Cain’s Offeringben, a Dark Elementben pedig a Nightwish egykori énekesnőjével, Anette Olzonnal. A május 6-án megjelenő ’My Father’s Son’ című szólóanyaghoz is a hozzá közel állók baráti társaságából toborozta össze a legénységet. Hallhatjuk az anyagon Björn “Speed” Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra), Tony Kakko (Sonata Arctica), Timo Kotipelto (Stratovarius), Anette Olzon (The Dark Element), Renan Zonta (Electric Mob), Pekka Heino (Brother Firetribe) és Antti Railio (Celesty, Diecell) énekeseket, de Jani maga is énekel egy dalt. A zenei alapot pedig Jonas Kuhlberg basszusgitáros, Rolf Pilve dobos és Jarkko Lahti billentyűs segítségével hozta össze. Vendégként szólózik Jens Johansson (billentyűs hangszerek) és Janne Huttunen (szaxofon). A Frontiers Music webshopjában már előrendelhető az újdonság CD-n és fehér színű vinylen, utóbbiból mindössze 100 példány lesz elérhető.

 

 

A rajongók az All Dreams Are Born To Die című kislemezdal megjelenésével kaphatnak első ízelítőt az albumról, ebben Tony Kakko, a Sonata Arctica énekese énekel vendégként.

’My Father’s Son’ dallista:

01. Breathing Divinity (közreműködik Björn “Speed” Strid)
02. All Dreams Are Born To Die (közreműködik Tony Kakko)
03. What Do You Want (közreműködik Renan Zonta)
04. Who Are We (közreműködik Timo Kotipelto)
05. Side By Side (közreműködik Pekka Heino)
06. The Music Box (közreműködik Renan Zonta)
07. Into The Fray (közreműködik Timo Kotipelto)
08. I Could Stop Now (közreműködik Anette Olzon)
09. Haunted House (Jani Liimatainen énekével)
10. My Father’s Son (közreműködik Antti Railio)

Jani Liimatainen - My Father's Son

Megosztás