Az eddigi legnagyobb turnéja keretében érkezik hozzánk a svéd Imminence január 31-én, hogy bemutassa a harmadik, ’Turn The Light On’ című nagylemezét a Dürer Kertben, az Acres és a The Oklahoma Kid nyitása után. Az album a német 100-as toplistára is felkerült, a banda pedig napjaink egyik legizgalmasabb zenekarának számít. A srácok szép lassan headlinerként is bebiztosítják a helyüket – ezt az is mutatja, hogy a turné több állomására már most elfogytak a jegyek.

Imminence

Az énekes-hegedűs Eddie Bergből, a gitáros Harald Barrettből, a dobos Peter Hanströmből, a basszusgitáros Christian Höijerből és a gitáros Alex Arnoldssonból álló Imminence eggyel magasabb szintre lépett az alternatív színtéren: a 2019-es ’Turn The Light On’ című nagylemezük jelentős mérföldkőnek számít a karrierjükben. Az album a zenekar sokszínűségéről árulkodik, amely a tiszta erő és a törékenység egy kivételes kompozíciója, nem ismerve határokat és kényszert.

„Az új Imminence-album címe ’Turn The Light On’, ami arra bátorít, hogy derítsünk fényt a bennünk lakozó sötétségre. A lemez szövegei a belső konfliktusokról, az önmagunkban való kételkedésről, a depresszióról és az önpusztításról szólnak. Ez a vallomásom a mentális ’beteg-egészségemről’. Ez a leginkább lelket lecsupaszító, legszemélyesebb és legfontosabb munkánk, amit valaha készítettünk” – nyilatkozott Eddie Berg a lemezről.

Az Imminence 2010-ben alakult és több kislemezt is kiadott, mielőtt a 2015-ös The Sickness című dalukkal elérték volna a vágyott áttörést. A 2017-es ’This Is Goodbye’ című nagylemezzel csak fokozták ezt az ismertséget, ma pedig már Svédország egyik legígéretesebb zenei „exportcikkének” számítanak. A Lighthouse című dal videóját itt láthatjuk:

 

Acres

A banda egyik előzenekaraként egyenesen Angliából érkezik az Acres, akik augusztusban hozták ki a ’Lonely World’ című debütáló albumukat az A Wolf At Your Door Records gondozásában. Az album atmoszférája egy fogalom köré épül: őszinteség. „Olyan dalokat szeretek írni, amik mindenkihez szólnak, amikhez mindenki tud kötődni, hogy az emberek a bandához is tudjanak kötődni olyan értelemben, hogy tudják: nem ők az egyetlenek, akik ilyesmin átmennek” – mondta Ben Lumber énekes-frontember. A zenekar a Casey-vel, a Hellionsszal és a Silent Planettel turnézott korábban és a Wacken fesztiválon is fellépett. A Lonely World című dalukhoz készült videoklipet itt nézhetjük meg:

The Oklahoma Kid

A német metal színtér egyik képviselője, a The Oklahoma Kid is tiszteletét teszi a bulin, akiknek lélegzetelállító modern metal zenéje hidat épít a bonyolult, technikás zene és az energizáló ritmusok közé. A csapat 2012-ben alakult, 2014-ben pedig kihozta első EP-jét ’Fortuneteller’ címmel, ami lenyűgözte a színteret a műfajok sajátos keverése miatt: „A ‘Fortuneteller’ a post-hardcore és a metalcore műfajok esszenciáját vegyíti, de hatásosan egybefonja a tech metalt és a djentet is” – írta az albumról a Bandcampen Kenny McGalem.

Egy évvel később a banda kihozta a második anyagát ’Doppelganger’ címmel, amivel megszilárdították zenei elképzeléseiket. Később többek között a Stick To You Gunsszal, a Carnifex-szel és a Hatebreeddel turnéztak, majd 2017-ben nekikezdtek a ’Solarray’ című lemez megírásának, ami végül 2019 szeptemberében jött ki. A korong minden egyes dala szenvedélyről és elkötelezettségről árulkodik, amitől egy igazán különleges élmény a meghallgatása. A The Oklahoma Kid megváltoztatja az elképzeléseinket arról, mire képes a metal zene. Az új album egyik dalához, a Feed Me Fearhez készült videoklipet itt láthatjuk:

A Concerto Music bemutatja: Turn The Light On Tour Pt. II
2020. január 31., péntek 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Imminence, Acres, The Oklahoma Kid koncertek
Facebook-esemény
Belépő: 4900 Ft
Jegyek kaphatók a https://www.tixa.hu weboldalon, és postai utánvéttel a www.concerto.hu oldalon, valamint a Dürer Kertben és a Ticketportal hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak:

https://concerto.hu
https://www.imminenceswe.com
https://www.acresofficial.com/
https://theoklahomakid.bandcamp.com/

Megosztás