2020 után 2021-ben sem lesz FEZEN Fesztivál. Erről a rendezvény szervezőcsapata adott ki egy közleményt, amiben elmagyarázták döntésük okát.

FEZEN Fesztivál

„Drága Barátaink! Több, mint két év szervezési munkája és az elmúlt hónapok kilátástalan esélylatolgatása után úgy döntöttünk, hogy a 2020-as után a 2021-es FEZEN Fesztivált is kénytelenek vagyunk lemondani – áll a szervezők közleményében. – Rengeteg szempontot figyelembe vettünk, rengeteg emberrel, ügynökséggel, zenekarral egyeztettünk itthon és világszerte, és bár egy nagyon halovány esély még mindig maradt a megrendezhetőségre, döntésünket két fő indok alapján hoztuk meg:

  • Nemzetközi előadóink nagy része már átkötötte 2022-re a FEZEN-es fellépését, és akikkel szerettük volna pótolni őket, nem bíznak abban, hogy idén tudnak biztonságosan utazni. Ezek miatt biztosan nem tudnánk olyan szintű fesztivált szervezni nektek, amire alapból jegyet váltottatok.
  • Nem szeretnénk beleállni abba, hogy oltással vagy oltás nélkül lehet koncertre menni. Nagyon sokan nem váltottátok vissza a belépőtöket, és biztosan vagytok jó páran, akik még nem rendelkeznek majd védettségi igazolvánnyal a FEZEN időpontjában, így őket teljesen kizárnánk, ami nem fordulhat elő! Hiszünk benne, hogy a fesztiválozás a szabadságról szól, nem a korlátokról!

Nagyon nehéz volt úgy döntést hozni, hogy jelenleg semmilyen operatív információnk nincs a zenés-táncos rendezvényekről, az idő viszont halad. Hisszük, hogy ez a legkorrektebb döntés a mostani helyzetben, bármennyire fájdalmas. Hiszünk benne, hogy belátható időn belül véget ér a járvány, és 2022-ben szabadon, egészségesen tudjuk majd ünnepelni a FEZEN 25 (!) éves jubileumát, amire nagyon készülünk! Ha szeretnétek segíteni munkánkat, azzal tudtok a legtöbbet tenni a FEZEN-ért, ha Ti is hisztek bennünk és jövőre használjátok fel a meglévő belépőtöket. Ígérjük, hogy igazi, jubileumi programot kaptok cserébe!  Arra például emlékeztek, amikor a 20 éves jubileumunkon Alice Cooper belehajította a fehérvári éjszakába sétapálcáját? Vagy a szombatra, amikor a The Offspringről mentünk Scooterre? De velünk volt abban az évben Glenn Hughes, Shaggy, a House of Pain, az Ignite és még hosszasan sorolhatnánk.

Ha nem tudtok még egy évet várni a bulira, akkor javasoljuk, hogy váltsd be FEZEN-bérletedet vagy napijegyedet a Liget programjaira. Természetesen lesz lehetőség a belépők visszaváltására is. A LIGET-es átváltásról vagy a visszatérítésekről hamarosan mondjuk a részleteket, amint a kormány közzéteszi a nagyrendezvényekkel kapcsolatos rendelkezéseket.
Hamarosan találkozunk! Vigyázzatok magatokra!”

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!