Úgy tűnik, Jon Schaffer január hatodikai „botlása” végzetesnek bizonyult karrierje szempontjából. Letartóztatása után a Century Media kiadó az Iced Earth és a Demons & Wizards szerződését is felbontotta, majd előbb Hansi Kürsch határolódott el tőle, most meg szinte a teljes zenekara is kilépett.

Iced Earth

Az Iced Earth énekese, Stu Block és basszusgitárosa, Luke Appleton hivatalosan is bejelentették a nap folyamán, hogy mindketten kiléptek a bandából. A döntést másfél hónappal azután hozták meg, hogy a metálcsapat alapító tagja, Jon Schaffer gitáros január 6-án részt vett az amerikai Capitolium elleni támadásban, és alig négy héttel azt követően, hogy az FBI megerősítette, hatrendbeli szövetségi vétség vádjával letartóztatták a gitárost.

 

 

Block, aki korábban az egyik – azóta törölt – közösségi médiabejegyzése miatt került össztűz alá, melyben azt állította, hogy összekeverte az „elítélni” (condemn) és a „megbocsájtani” (condone) szavak jelentését abban az üzenetben, mely látszólag támogatta a támadást, most azt mondta, hogy a legutóbbi döntése alapos megfontolás után született.

Az énekes kijelentette, hogy tájékoztatta Schaffert és a jelenlegi menedzsmentet azonnali kilépéséről, amelyet a helyzet értékelése után hozott meg: „Ideje új fejezetet nyitni, a ‘Dystopia’, ‘Plagues Of Babylon’ és ‘Incorruptible’ albumok után be kell fejeznem évtizednyi szerepemet az Iced Earth énekeseként. Mielőtt bármilyen személyes döntést hoztam volna, szükségem volt az elmúlt hetekre, hogy véleményt alkossak a helyzetről, tiszteletben tartva mások véleményét a táborunkban. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki szintén tiszteletben tartja ezt. Sok szempontból ez a legjobb döntés a személyes / szakmai fejlődésem érdekében. Ideje továbblépni, a sebeket begyógyítani és valami újat alkotni.”

Appleton, aki 2012-ben csatlakozott a zenekarhoz, és a ‘Plagues Of Babylon’, valamint az ‘Incorruptible’ albumokon játszott, szintén kiadott egy közleményt, amelyben bejelentette, hogy lemondott az Iced Earth basszusgitárosi posztjáról. Pár órával később Jake Dreyer gitáros, aki csupán a legutóbbi ‘Incorruptible’ albumon szerepelt, ugyancsak közölte, hogy ezentúl kizárólag másik bandájára, a Witherfallra kíván összpontosítani. Hivatalosan már csak Brent Smedley maradt a bandában, aki 1996 óta a zenekar dobosa.

Korábban Hansi Kürsch, a Blind Guardian énekese is megszakította az együttműködést a Demons & Wizards projektben Schafferrel. Ezzel úgy érezzük, nagyjából vége is Jon Schaffer karrierjének.

Megosztás