Decemberben felújított változatban ismét megjelenik az Iced Eart debütlemeze. A régi-új kiadványról a Written On The Walls már meg is hallgatható.

Jon Schaffer

Megjelenésének harmincadik évfordulója alkalmából felturbózott jubileumi kiadást kap az együttes saját nevére keresztelt bemutatkozó lemeze, az ’Iced Earth’. Az újrakevert és újramaszterizált anyag december 18-án lát napvilágot a Century Media Records jóvoltából.

 

 

Az 1990-ben megjelent albumot Chris ’Zeuss’ Harris keverte és maszterelte újra, akivel az együttes korábban már dolgozott együtt, méghozzá a 2017-ben megjelent ’Incorruptible’ lemezén. Természetesen a kiadvány elérhető lesz minden népszerű formátumban, így 180 grammos vinylen, digipak CD-n és digitálisan is a különböző streaming oldalakon. Az első ízelítő dal, a Written On The Walls már meg is hallgatható.

Jon Schaffer, az Iced Earth vezére az alábbiakat jegyezte meg a jubileumi kiadvánnyal kapcsolatban: „Zeuss keverte és maszterizálta újra ezt a klasszikus, 30 éves debütlemezt az eredeti két hüvelykes szalagokról, és fantasztikusan szól. Az anyag megőrizte az eredeti kiadvány dinamikáját, mégis kellően modern. Hatalmas előrelépés ez mind a hangzást, mind pedig a külalakot tekintve.”

Jon továbbá hozzátette, hogy az album grafikájához készült merchandise termékek, valamint a 300 példányszámban legyártott vérvörös vinyl verzió az együttes hivatalos webes boltjából rendelhető meg.

Júliusban egy élő Facebook videóban Schaffer beszélt az együttes terveiről, és megemlítette, hogy még nem dolgoznak a legutóbbi album, az ’Incorruptible’ folytatásán. „Semmilyen módon nem tudunk tervezni – mondta – Megértitek, ha megnézitek a híreket. Van egy nemzetközi együttesem és jelenleg még Európába se utazhatok a koronavírus-járvány miatt. Nincs értelme tervezni, mert biztosan lesz második hullám és újra bezárnak minket. […] Tehát értelmetlen turnékat tervezni, mert túl költséges ahhoz, hogy dugába dőljön. Szóval nem tudom. Határozottan tervezem, hogy még idén, vagy a jövő év elején új anyagon kezdek el dolgozni, de mindez attól függ, hogyan alakulnak a dolgok. […] Remélhetőleg jóra fordul majd minden, de ebben a pillanatban nem érzem magam túlzottan magabiztosnak.”

A jubileumi kiadás dallistája az alábbi:

01. Iced Earth
02. Written on the Walls
03. Colors
04. Curse the Sky
05. Life and Death
06. Solitude
07. Funeral
08. When the Night Falls

A banda akkori felállása:

Jon Schaffer – gitár, vokál
Randy Shawver – gitár
Gene Adam – ének
Dave Abell – basszusgitár
Mike McGill – dobok

Iced Earth

Megosztás