A Jethro Tull-vezér Ian Anderson ma már bánja, hogy elszalasztotta annak a lehetőségét, hogy halála előtt pár szót váltson Frank Zappával 1993-ban, pedig meglett volna rá az esélye.

Egy interjúban a Jethro Tull vezére elmondta, hogy beszélhetett volna Frank Zappával, röviddel a zseniális muzsikus halála előtt, de végül nem került rá sor, az esetre így emlékezett vissza Ian Anderson:
„Amikor Frank Zappa már gyógyíthatatlan beteg volt, kaptam tőle egy üzenetet, hogy telefonon szeretne velem beszélni. Személyesen sosem találkoztam vele, rajongtam érte, de valami azt súgta, hogy nem szerette a Jethro Tullt [ez igaz, Zappa valóban nem kedvelte a bandát], így az egész kissé kínosnak tűnt. Háromszor is hívtam a számát, de mindig letettem a telefont, mert pánikba estem. Feszélyezve éreztem magam, mert nem tudtam, hogy mit mondhatnék egy haldoklónak, és egy pár hét múlva meg is halt. Később valaki említette, hogy csak beszélni akart néhány emberrel, köztük velem is. Semmi nem változott volna, de részemről először és utoljára beszélhettem volna a rock történetének egyik legnagyobb, legeredetibb szerzőjével.”

 

 

Megosztás