Decemberben négydalos EP-t jelentet meg az orosz illetőségű Iamthemorning, melyről máris tesztelhető az első Cradle Song nevű tétel. A lemez készítésének körülményeiről és a dalokról az énekesnő, Marjana Semkina osztott meg bővebb információkat.

Iamthemorning

Vadonatúj dallal jelentkezett az orosz progresszív duó, az Iamthemorning. A Cradle Song névre keresztelt darab a Marjana Semkina és Gleb Kolyadin alkotta csapat hamarosan megjelenő ‘Counting The Ghosts’ című középlemezén kap helyet. A szerzői kiadásban készült EP anyagát több helyszínen rögzítették szerte a világban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban és Kanadában. A lemezre kettő új saját szerzemény mellé felkerült még két további hagyományos karácsonyi kórusdarab is a duó újraértelmezésében.

„A Cradle Song szó szerint a semmiből jött, csupán néhány héttel azelőtt, hogy elkezdtük a stúdiózást – magyarázza Semkina. – Londonban a Bunhill Fields temető közelében laktam és gyakran meglátogattam William Blake sírját, akinek korábban sokat olvastam a műveit, szóval úgy hiszem, hogy ez lehet az oka annak, hogy az ő stílusában írtam a dalt, még ha ez nem is volt egészen tudatos döntés. Nem volt pontos elképzelésem arról, hogy mit fogunk felvenni, így hát egy barátomtól kölcsönkértem egy elektromos gitárt, amin korábban még nem játszottam. Beállítottam mindent a felvételhez és elkezdtem játszani, majd elküldtem Glebnek minden rögzített anyagot, aki ellenőrizte a hangzást és magát a dalt is, majd azt javasolta, hogy használjuk fel a lemezen. Ezzel egy egészen új dimenzió nyílt meg számomra, persze a dal végleges formájához szükséges volt az is, hogy Vlad és Gleb is hozzátegyék a maguk részét. A dalhoz készült kisfilmhez otthon készített felvételeket használtunk, ami jól passzol a dal bájos hangulatához. A végleges változatot Eggor Kree rakta össze, akivel régóta együtt dolgozunk.”

A lemezre felkerülő két ünnepi dal közül az egyik egy 12. századi egyházi ének, a Veni Veni Emmanuel. A Marjana által latinul előadott dal zenei alapját Benjamin Britten munkája inspirálta. A másik darab a John Jacob Niles gyűjtéséből származó I Wonder As I Wonder, melyet 1933-ban hallott Annie Morgan utazó hittérítőtől. Ennek a dalnak a hangszereléséhez pedig John Rutter munkásságát vették alapul.

A december 4-én megjelenő ‘Counting The Ghosts’ már előrendelhető a duó Bandcamp-oldalán.

Iamthemorning - Counting The Ghosts


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás