Szeptember 12-én érkezik a HitRock új koncertalbuma, amelyet tavaly – a kényszerű leállások időszakában – rögzítettek a Csili Művelődési Központban, egy online koncert alkalmával. Az egyszerűen csak ’Csili Live!’ címet viselő CD vegyesen tartalmaz régi és frissebb kompozíciókat a dél-pesti gyökerű rockcsapat jelenlegi felállásának tolmácsolásában.

A Mr. Basary ének, Füchsel Tibor “Füxi” billentyűk, Mátyási Roland gitár, Pozsonyi Tibor “Finki” dob, Vajda Tibor basszusgitáros alkotta formáció a pandémia és a lezárások sújtotta időszak további részében sem tétlenkedett, hiszen az online koncert felvétele és utómunkái mellett egy nagyszabású riportfilm is készült. A Moon Media és a HitRock stábja közös produkciójában megvalósult, és a H-Music Hungary gondozásában megjelenő ’A vén csavargók’ című alkotás a zenekar történetére, illetve a sztorikban érintett művészek pályakezdésének körülményeire fókuszál, a főbb pontokon a volt és jelenlegi zenekari tagok bő fél évszázados pályafutását is érintve.

 

 

A zenés riportfilm háromórás DVD változata bőséges zenemenüt is kínál, hiszen ‘A vén csavargók’ a megszólalók visszaemlékezésein túl több mint kétórányi, javarészt korábban még nem publikált koncertfelvételt, illetve néhány ritka videóklipet és zenés bejátszót is tartalmaz. A korszakokra bontott zenés blokkokban így többek közt láthatjuk-hallhatjuk a korábbi felállások olyan népszerű, emblematikus alakjait, mint például a néhai Tihanyi Gábor “Tánci” gitárost, a már szintén az égi zenekarban nyomuló Tóháty László “Puttony” énekest, valamint a jelenleg egyéb produkciókban pengető Berkes Károly “Charlie” basszusgitárost, Birta László szólógitárost, Gönci György “Apuka” basszusgitáros-gitáros-énekest, Somogyi Remig szólógitárost és Talabér László basszusgitárost is.

‘A vén csavargók’ filmben látható-hallható dalritkaságok online is meghallgathatók a film hivatalos soundtrack albumán, amely már az online zeneáruházakban és a streaming szolgáltatóknál is megtalálható.

A HitRock riportfilm ősbemutatójára, valamint ’A vén csavargók’ produkcióhoz kapcsolódó pódiumbeszélgetésre, dedikálásra, lemezborító- és plakátkiállításra szeptember 9-én, péntek este 18 órakor kerül sor a pestszenterzsébeti Csili Alsóállomás klubban (1201 Budapest, Nagy Győry István utca 4-6.), mely a 2022-es Csili Feszt keretében kerül megrendezésre.
Ezt követően 20 órától az élő zenéé lesz a főszerep, hiszen a filmes programot a Csili Live!’ album lemezbemutató koncertje követi, szintén a Csili Alsóállomás színpadán és a Csili Feszt részeként, melynek az összes programjára érvényes belépőjegy jelképes összegért, 500 Ft-ért váltható a Csili jegypénztárában, illetve online, elővételben is.

HitRock Promo 2

Megosztás