fbpx

Április 17-én jelenik meg Oliver Hartmann szólóbandájának 15 éves jubileumi összefoglaló albuma, melyen 15 dal lesz hallható, 5 új nóta, 5 feldolgozás és 5 koncert változat. Az egyik feldolgozást dobták be csalinak…

Hartmann

Oliver Hartmann az Avantasia jól ismert énekes-gitárosa, ex-At Vance énekes, emellett a Rock Meets Classic projektben is részt vesz és van egy sikeres német Pink Floyd tribute zenekara, az Echoes. Hartmann nevű bandájával 2005-ben adta ki első lemezét ‘Out In The Cold’ címmel, az egyik legjobb modern német rock / hard rock előadónak tartják. Azóta a zenekar nyolc sikeres albumot adott ki, olyan előadókkal turnézott, mint a Toto, a Uriah Heep, a The Hooters, a House Of Lords és idén ünneplik 15. évfordulójukat.

Az évforduló tiszteletére a Hartmann egy vadonatúj albumot ad ki április 17-én ’15 Pearls And Gems’ címmel, melyet Sascha Paeth (Avantasia, Beyond The Black, Kamelot) társproducerrel közösen készítettek. Ez a speciális kiadvány öt új dalt, öt jól megválasztott feldolgozást és öt Hartmann-dal élő változatát tartalmazza, amelyeket az elmúlt években vettek fel a koncerteken. A ’15 Pearls & Gems’-ről két előzetes kislemezdalt jelentettek be, a Walking On A Thin Line-t és a When The Rain Begins To Fall című duettet, utóbbinak a klipjét is megjelentették már. A dal a ’80-as évek pop klasszikusának speciális feldolgozása, melyet Ina Morgannal adnak elő, aki Németország egyik legnagyobb női rock énekese és az Avantasia-csapat tagja is egyben. Az élő felvételek között kiemelkedő helyen szerepel a Brothers című dal, melyet az Avantasia szellemi atyjával, Tobias Sammettel énekelnek közösen.

A Hartmann zenekar ősszel újra útra kel, hogy a jubileumi lemezt megturnéztassa.

Dallista:

01. Can’t Stop This Train
02. Walking On A Thin Line
03. How Does It Feel
04. You Will Make It
05. Glow (Remix Version 2020)
06. When The Rain Begins To Fall
(feat. Ina Morgan)
07. Street Cafe
08. I Go To Extremes
09. Uninvited
10. Fire And Water
11. The Sun’s Still Rising (Live)
12. What If I (Live)
13. Don’t Give Up Your Dream (Live)
14. Brothers (Live)
(feat. Tobias Sammet & Sascha Paeth)
15. Out In The Cold (Live)

Felállás:

Oliver Hartmann – ének, gitár
Mario Reck – gitár
Armin Donderer – basszusgitár
Markus Kullmann – dobok

Hartmann

Megosztás