Különleges együttműködés során rögzítette Lzzy Hale és Amy Lee az új EP egyik dalát. Még sosem csináltak ilyet ezelőtt. Az újragondolt saját dalok mellett egy Whitney Houston-feldolgozás is szerepel a ’Halestorm Reimagined’című anyagon.

Halestorm Lzzy Hale Amy Lee

Augusztus 14-én jelenteti meg ’Halestorm Reimagined’ névre keresztelt EP-jét a Halestorm. Ezen korábbi dalaik átdolgozott verziói lesznek, illetve az I Will Always Love You című szerelmes ballada feldolgozása, melyet Dolly Parton, majd később Whitney Houston tett világslágerré. A hatszámos minialbumon egy különleges vendég is szerepel: Amy Lee, az Evanescence énekese a Break In újragondolt verziójában énekel duettet Lzzyvel. A szám eredetije a banda 2012-ben megjelent második albumán, a ’The Strange Case Of…’-on szerepelt, a friss verziót tavaly októberben rögzítették a Nashville stúdióban, Nick Raskulinecz producer felügyelete alatt, aki korábban mindkét bandával dolgozott már együtt.

 

 

A dal premierje Lzzy és Amy szereplésével a karantén alatt volt májusban, Hale netes show-jában, a ’Raise Your Horns With Lzzy Hale’-ben.

Az együttműködésről Lzzy a következőket mondta Amynek: „Azt szeretem ebben a duettben, hogy ezt szerelmes dalként írtam egy számomra fontos személynek – utalt a Halestorm-gitáros Joe Hottingerrel való kapcsolatára –, de amikor együtt énekelünk, az egyfajta  egység, különösen azért, mert mindketten nők vagyunk, ráadásul női zenészek. Olyan, mintha támogatnánk egymást. A szöveg teljesen mást jelent, amikor veled éneklem.”

A szám új verziójának felvételéről is beszélt: „Performansz stílusban vettük fel, szó szerint egymás mellett voltunk a szobában, a dal elejétől a végéig együtt énekeltünk. Még sosem csináltam ilyet, főleg nem egy ilyen jó képességű női énekessel.”

Amy hozzátette: „Nicknek mindig fel van adva a lecke, hogy a legtöbbet hozza ki belőlem… Szóval rávett minket, hogy mindketten a szobában álljunk, és egy csomószor együtt énekeljük fel a dalt. Ez azt jelentette, hogy ha te valamit jól csináltál, de én elrontottam, akkor a felvételt nem lehetett használni. Csak ha mindketten hibátlant nyújtottunk, azt tudtuk felhasználni. Nagy kihívást jelentett így dolgozni, de nagyon jó is volt és passzolt a dalhoz ez a megoldás. Emlékszem, mindketten azt mondtuk, amikor visszahallgattuk a felvételt, hogy – bár tisztában voltunk vele, hogy melyik részt ki énekelte – nem tudtuk eldönteni, kinek a hangját halljuk éppen. Elkezdett a hangunk egymáshoz hasonlítani. Nagy küzdelem volt, nem éreztem úgy, hogy egyikünk húzná a másikat vagy vezető szerepet vállalt volna. Tényleg úgy éreztem, hogy teljesen egyenrangúak voltunk.”

És íme, a végeredmény, a dal eredeti stúdióverziója:

Lzzy nemrégiben a SiriusXM műsorában arról beszélt, a Covid-19 miatti leállás alatt a Halestorm ötödik stúdió LP-jén dolgoznak. A zenekar január óta írja a dalokat. Hale elmondta, hogy az otthoni stúdiójában szinte mindent felvehet, a dobok kivételével.

A ’Halestorm Reimagined’ számlistája:

01. I Get Off
02 . Miss The Misery
03. I Am The Fire
04. Break In (featuring Amy Lee)
05. I Will Always Love You
06. Mz. Hyde

Halestorm Reimagined

 

Megosztás