Nem túl derűlátó közleménnyel jelentkezett a Rockmaraton szervezőcsapata. Elmondásuk szerint, ha a következő év is hasonló lesz az ideihez, akkor nem lesz a jövőben több Rockmaraton fesztivál.

Rockmaraton

Nemrég új közleménnyel jelentkezett a Rockmaraton fesztivál, amelyben a zenekarok bejelentése helyett ezúttal másról volt szó. „Ahogy azt bizonyára ti is jól tudjátok, a helyzet sajnos egyáltalán nem rózsás. A holnap életbe lépő szigorítások árnyékában az egész szakmánk hosszú távú jövője is lassanként megkérdőjeleződik. Míg a korábbi években ilyenkor novemberben már rég bandákat jelentettünk be, most teljes a bizonytalanság a nemzetközi piacokon. Bár más európai fesztiválokhoz hasonlóan nekünk is sikerült átrakni az idénre tervezett zenei programunk nagy részét 2021-re, azonban nem sok értelmét látjuk bármilyen line-up bejelentésének, amíg elképzelésünk sincs meddig marad itt velünk ez a vírus, és meddig fognak tartani a korlátozások. Közben csak az idei “koronás évben” is tízmilliós veszteségeket szenvedtünk az előzetes költségek miatt (járulékok, könyvelési díj, irodabérlet, grafikus és reklámköltségek, beragadt előlegek stb-stb.), és bár a támogatói csomagok révén közel négymillió forinttal segítettetek mérsékelni a mínuszokat, az év végére biztosan fizetésképtelenné válunk. Pályáztunk a Nemzeti Turisztikai Ügynökség támogatására, és próbálunk működési hitelt felvenni, ugyanakkor őszintén be kell látnunk, ha a következő év is így zajlik, és ekkora veszteségeink lesznek, akkor örökre lehúzhatjuk a rolót…”

 

 

Ennek ellenére, ha esélyük nyílik fesztivált rendezni 2021-ben, akkor mindenképpen megteszik: „Egy dologban biztosak vagyunk: valamilyen formában, ahogyan és amennyiben az aktuális szabályozás lehetővé teszi – ha határzár lesz, akkor csak magyar bandákkal, ha létszámkorlát lesz, akkor kisebben – de HA bármi ESÉLYÜNK LESZ RÁ, akkor LESZ 2021-ben Rockmaraton. Ugyanakkor azt is megértjük, hogy sokan kifejezetten az idei program miatt vettetek jegyet, és ellentétben más “koncertszervezőkkel” mi senkinek nem maradunk adósa! Arra kérünk mindenkit, aki bizonytalan vagy a válság miatt minden forintra szüksége van, hogy 2020. november 30-ig igényelje vissza a belépőjegye árát. És arra kérünk minden elkötelezett vendégünket, hogy ha megteheti, akkor tartson ki mellettünk, támogasson minket az idénre megvásárolt jegyével, ami továbbra is automatikusan érvényes 2021-re, feltéve, hogy bármilyen rendezvényt tudunk szervezni. Köszönjük, hogy velünk vagytok ezekben a nehéz időkben! Vigyázzatok nagyon magatokra, mert nélkületek egész biztosan nincs Rockmaraton!”

További információkat a fesztivál Facebook-oldalán találhatsz.

Megosztás