A május elején megnyílt veszprémi pop-up rendezvényhelyszínen, a Gyárkert Kultúrparkban olyan nemzetközi világsztárok lépnek fel az átlagosnál jóval barátságosabb jegyár mellett, mint a Kraftwerk, Iggy Pop, a Franz Ferdinand, vagy a Papa Roach és a Hollywood Undead. A hazai rocker mezőnyt a Road erősíti.

Gyárkert

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként szeptember első hétvégéjéig minden héten három-négy napon át koncertekkel és DJ produkciókkal várják a közönséget. Sok olyan nemzetközi világsztár érkezik Veszprémbe, akik fesztiválokat és arénákat töltenek meg szerte a világon.

 

 

Ezen a nyáron a Gyárkert színpadán lép fel többek között a Kraftwerk és Iggy Pop, de idelátogat az amerikai nu metal zenei irányzatot képviselő Papa Roach és a Hollywood Undead, akik közösen lépnek színpadra, és érkezik még a Franz Ferdinand, a glasgow-i indie rock banda is. A hazai csapatok közül a Road zenekar a nyár második felében fog Veszprémben fellépni, ők ugyanis július 29-én teszik tiszteletüket az új helyen.

A helyszínről annyit, hogy Veszprém belvárosában található, a Balaton Bútorgyár egykori telephelyén. A korábban „sebhelyként” emlegetett területet a város megvásárolta és azt közparkként, ideiglenes rendezvényhelyszínként formálta újra. Az EKF évében az itt élők és az idelátogató turisták száma és a programok sokszínűsége megkívánta egy ilyen léptékű szabadtéri rendezvényhelyszín kialakítását, így idén koncertek, rendezvények idején kiemelt helyszín lesz a terület, míg a hétköznapokon közösségi parkként lehet használni. A 116 növényládából felépülő élő, zöld installáció a Gyárkert Kultúrpark központi elemének készült, és az EKF programban részt vevő 116 település összefogását szimbolizálja. A parkosított területen szolgáltató egységek, éttermek, vendéglátóhelyek és a rendezvények kiszolgálására alkalmas komplett infrastruktúra, valamint két különálló színpad várja azt a közel 5000 látogatót, akiknek egyidejű szórakozásáról gondoskodnak a szervezők.

A Gyárkert rockzenei programja:
Június 13. kedd – Papa Roach / Hollywood Undead
Június 18. vasárnap – CityRocks
Július 29. szombat – Road
Július 30. vasárnap – Iggy Pop
Augusztus 9. szerda – Kraftwerk
Augusztus 29. kedd – Franz Ferdinand

További információk a programokról és jegyvásárlás a Gyárkert hivatalos oldalán.

Megosztás