Warren Haynes és bandája, a Gov’t Mule ’Peace…Like A River’ címmel elkészítette 13. stúdióalbumát, amely nyár elején jelenik meg, a Dreaming Out Loud cmű dalt meg is hallgathatjuk róla.

A 2021 végén megjelent ‘Heavy Load Blues’ után június 16-án érkezik a Gov’t Mule következő stúdióalbuma, amelynek címe egy bibliai idézet, és arra buzdít, hogy a nehéz idők ellenére is őrizzük meg belső békénket. A ’Peace…Like A River’ albumról már most meghallgathatunk egy dalt, ennek címe Dreaming Out Loud, a szövegben idézeteket találunk Martin Luther Kingtől, John Lewis polgárjogi aktivistától, valamint John Kennedy amerikai elnöktől és Robert Kennedy szenátortól. „Ez egy nagyon ambíciózus album lett, tele olyan zenei fordulatokkal, melyek nem szokványosak a mai popzenében, ugyanakkor sokféle irányba kalandozik el” – mondta Warren Haynes a lemezről.
A zenekar májustól nagyszabású amerikai turnéra indul, amely decemberig eltart, a fesztiválszezonban, a július-augusztusi koncerteken ezen belül a zenekar a ‘The Dark Side Of The Mule’ albumot játssza, melyen – ahogy a címéből is következik – Pink Floyd-átiratok szerepelnek, vendégként fellép velük a Jason Bonham fémjelezte Led Zeppelin Evening is. Európai helyszínek jelenleg nem ismertek.
Már a hazai forgalmazóknál is előrendelhető az anyag CD-n, dupla CD-n és vinylen. A dupla CD érdekessége, hogy a ‘Time Of The Signs’ című bónusz EP négy kiadatlan dalt tartalmaz, illetve a The River Only Flows One Way alternatív verzióját Warren Haynes énekével.

 

 

gov peace

’Peace…Like A River’ dallista:

01. Same As It Ever Was
02. Shake Our Way Out (közreműködik Billy F. Gibbons)
03. Peace I Need
04. Made My Peace
05. Your Only Friend
06. Dreaming Out Loud (közreműködik Ivan Neville és Ruthie Foster)
07. Head Full Of Thunder
08. The River Only Flows One Way (közreműködik Billy Bob Thornton)
09. After The Storm
10. Just Across The River (közreműködik Celisse Henderson)
11. Long Time Coming (közreműködik Celisse Henderson)
12. Gone Too Long

’Time Of The Signs’ EP dallista:

01. Stumblebum
02. Under The Tent
03. Time Stands Still
04. Blue, Blue Wind
05. The River Only Flows One Way

Megosztás