Gidófalvy Attila tavaly töltötte be a hetvenet – meg is ünnepelték a születésnapját a Barba Negrában –, most amolyan pótbulit szerveznek, egyedülálló produkcióként, három Hammond orgonán csendülnek fel a hetvenes évek klasszikus hard rock dalai.

Gidófalvy Attila Gidó ‘70

Gidófalvy Attila (Karthago, Gidó és a Fáraó, KGB) vezetésével a magyar rock/metál színtér prominens zenészei egy hangos és izgalmas időutazásra invitálják a rockzene kedvelőit május 20-án a Barba Negrába. Három Hammond orgonán csendülnek fel többek között a Uriah Heep, a Led Zeppelin, a Deep Purple, Jimi Hendrix, a Cream, Spencer Davis, a Black Sabbath, a Troggs, a Steppenwolf, a The Kinks, a Grandfunk és az AC/DC klasszikus dalai.

 

 

Gidó partnerei a koncerten: Zeffer András (Mobilmánia, RockBand) és Jankai Béla (Triász, B52) – billentyűs hangszerek, Takáts Tamás (Karthago, TTBB, iLAND) – ének, Kiss Zoltán Zéro (Karthago, Gidó és a Fáraó) – basszusgitár, Donászy Tibor (Mobilmánia, Zártosztály) – dob, ifj. Gidófalvy Attila (Gidó és a Fáraó) és Németh ‘Power’ Sándor (Power) – gitár.

„A rendezvény elnevezése egy kicsit poén, mert nem csak a már betöltött koromat jelzi, hanem a várható műsort is, ezért van alatta, hogy »best of hard rock«. Mi ugyanis kimondottan a hetvenes-nyolcvanas, esetleg a kilencvenes évek legnagyobb külföldi hard rock nótáit játsszuk majd – egyetlen magyar zenekartól, az Omegától játsszuk a Tízezer lépést, hiszen most is meg fogunk emlékezni a már eltávozott kollégákról. A plakátfotó is ennek az időutazásnak a jegyében készült, csak mi nem visszafiatalodtunk, hanem előreöregedtünk… az elkészítéséhez igénybe vettünk egy kis gépi segítséget, úgy nézünk ki, mint a középkori alkimisták” – mesélte nevetve Gidó.

Vendég a B’Xenon Band, jegyeket a Rock 1-en lehet vásárolni, további infók az esemény Facebook-oldalán.

(Videó: Döbi)

Gidófalvy Attila Gidó ‘70

Megosztás