fbpx

Március 3-án érkezik a debreceni kísérletezős, instrumentális progresszív rockzenekar negyedik albuma ’Shape Without Form’ címen a finn Inverse Records szárnyai alatt. A Frankenstein’s klippel együtt elérhető a kiadó YouTube-csatornáján.

Ghost Toast

Ghost Toast egy kísérletezős, instrumentális progrock zenekar Debrecenből. Rengeteg különböző zenét szeretnek (súlyosat, könnyűt, utazóst, filmzenét, elektronikus zenét, ambientet stb.), és használják is ezeket a hatásokat, hogy valami számukra (és remélhetőleg a közönség számára is) különlegeset alkossanak teljes szívvel. A főbb hatásaik: ToolFaith No MoreMastodonCrippled Black PhoenixUlverA Perfect CircleDeftonesOceansizeJaga JazzistShpongleOrbitalOttPlaidFuture Sound Of LondonThe Mars VoltaIsten Háta Mögött, valamint sok-sok filmzeneszerző.

A zenekar legutóbbi (sorban a harmadik) lemeze – az ’Out Of This World’ a finn Inverse Recordsnál jelent meg 2017-ben és számos pozitív újságcikk, kritika méltatta a világ minden táján, a magyar zenei portálok pedig HangSúly díjra is jelölték az év albuma kategóriában.

A dalról és klipről így mesélt a csapat: „A Frankenstein’s-t zeneileg elsősorban a filmzenék ihlették, a látszólag teljesen eltérő teátrális zongora intro és az azt felváltó, gyorsabb, zakatolós, matekos részek kerülnek a végén összefércelésre, ahol a főmotívumai egyesülnek a dalnak. Szerettünk volna ezúttal egy rövidebb szerzeményre is videót készíteni, ezért esett erre a választás. A dal a március 3-án érkező ’Shape Without Form’ című lemez nyitótétele.”

„A videó az általunk teremtett, illetve napjainkat kísér(t)ő szörnyeket hivatott példálózó jelleggel bemutatni, legyen szó akár a fantázia szülte rémekről, akár az igaziakról. A felsorolás nem teljes, órákig tartó videókat is meg lehetne tölteni néhány képkockánként változó rémekkel, ami reméljük, hogy nem csak számunkra elgondolkodtató.”

Ghost Toast - Frankenstein's
Megosztás