13 év után ismét összeáll Phil Collins, Mike Rutherford és Tony Banks egy tíz állomásos turné erejéig, mely az Egyesült Királyságot célozza meg. A reunionból azonban kimaradt Peter Gabriel és a banda hagyományait a mai napig is gondosan ápoló Steve Hackett.

Genesis – Ősszel turnéra indulnak

Az elmúlt években több alkalommal is felmerült a reunion lehetősége, azonban a Genesis három tagja, Phil Collins, Mike Rutherford és Tony Banks szerint most, 13 év után jött el az ideje, hogy újból együtt játszanak. „Több érv szólt amellett, hogy csináljuk, mint amellett, hogy ne csináljuk – mondta Collins. – Ha olyan lenne ez a turné, mint annak idején, akkor nem hinném, hogy benne volnék. Azonban manapság máshogy is működhetnek a dolgok, pont ezt csináltam az elmúlt néhány évben.”

 

 

„Miután Phil befejezte saját turnéját, úgy gondoltuk, hogy beszélnünk kell arról, hogy jó ötlet-e ez a dolog – tette hozzá Banks. – Amikor úgy döntöttünk, hogy ez egy lehetőség, akkor megnéztük, hogy működik, amikor együtt játszunk, ezért eltöltöttünk pár hetet New Yorkban, hogy felmérjük, hogy szól. Amikor megkérdezték tőlem, hogy hol voltam, akkor csak annyit mondtam, hogy egy esküvőn.”

A Genesis egyelőre egy tíz állomást számláló turnét jelentett be The Last Domino? névvel, mely az Egyesült Királyságot célozza meg. A körút november 16-án indul Dublinban és december 11-én zárul Glasgow-ban. A koncerteken Phil Collins egészségügyi problémái miatt dobolni nem fog, azonban a hármashoz csatlakozik fia, Nic Collins, aki Banks szerint képes azt a hangzást hozni, mint Phil a korai időkben. A billentyűs azt is elárulta, hogy Peter Gabriel énekest és Steve Hackett gitárost meg sem keresték, hogy legyenek részesei a reunionnak. „Mindenkit a fedélzetre hívni elég bonyolult dolog lett volna” – zárta mondandóját.

November 16. Dublin, 3 Arena
November 19. Belfast, SSE Arena
November 23. Liverpool, M&S Bank Arena
November 26. Newcastle, Utilita Arena
November 29. London, The O2
November 30. London, The O2
December 2. Leeds, First Direct Arena
December 5. Birmingham, Birmingham Arena
December 8. Manchester, Manchester Arena
December 11. Glasgow, SSE Hydro Arena

Megosztás