A Black Sabbath egykori basszusgitárosa úgy döntött, egy kötetbe foglalja eseménydús életét, hogy az unokái is elolvashassák.

Geezer Butler

Készülő önéletrajzában Geezer Butler már a korai időktől taglalja az eseményeket, gyermekkorát az ötvenes és felnövését a hatvanas évek Birminghamében. Kitér az első bandájára, a Rare Breedre, ahol 1967-ben együtt játszott Ozzyval, és elmeséli, egy évvel később hogyan alakult meg a Black Sabbath. „Azért kezdtem el írni a memoáromat, mert amikor a szüleim meghaltak, rájöttem, sok mindent nem kérdeztem meg tőlük. Nem igazán tudok sokat anyámról és apámról, mert csak úgy voltak az életemben. Szeretném, ha az unokáim elolvasnák, jó kis írás lesz, egészen a régi időktől kezdődik, jelenleg a felénél járok” – vázolta Butler a helyzetet.

 

 

Arra a kérdésre, hogy miért tartott több mint ötven évig a Sabbath pályafutása, ezt válaszolta: „Tony riffjei csodásak voltak, az utána következő gitárosok mind az Iron Man, a Paranoid és a War Pigs riffjeit játszották. Az évek során sok ember jött oda hozzám azzal, hogy az első dal, amit megtanult, az Iron Man volt. Semmiféle tudomány nincs abban, amit játszottunk. Az első három lemez úgy készült, hogy benn laktunk a stúdióban. Igazi nyers, életszagú zenét hoztunk össze, ami sehonnan sem eredeztethető. Az volt a lényeg, hogy olyat játsszunk, amit senki más. Megvolt a magunk integritása.”

Megosztás