Frankie Banali túl van huszonegyedik kemoterápiás kezelésén, de szerencsére „nagyszerűen teljesít” – mondta Alex Grossi, a zenekar gitárosa.

Frankie Banali

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a Quiet Riot dobosát daganattal kezelik. Frankie Banali az elmúlt tizenöt hónapban folyamatos küzdelmet folytatott a negyedik stádiumú hasnyálmirigy-daganattal. A dobos tavaly októberben a közösségi médián keresztül hozta nyilvánosságra, hogy diagnosztizálták nála a gyilkos kórt és emiatt néhány koncerten nem is tudott a színpadon lenni társaival. Alex Grossi nemrégiben a Combat Radio által készített interjúban beszélt Banali egészségi állapotáról. „Frankie nehéz harcot folytat a rákkal. Tegnap megkapta a huszonegyedik kemoterápiás kezelését. A kezelések nagyszerűen működnek, remekül néz ki és jól viseli a küzdelmeket. Nyilvánvalóan nem játszottunk a koronavírus miatt – ahogy senki sem –, ami ebben a helyzetben még jó is, mert így tényleg pihenhetett.”

 

 

Banalinál akkor állapították meg a negyedik stádiumú hasnyálmirigyrákot, amikor légszomj, lábfájdalom és gyengeség miatt bement a sürgősségi osztályra. A tüdejéről és a májáról készítettek felvételeket, melyeken foltok voltak láthatóak, ezután fedezték fel a daganatot a hasnyálmirigyén. A dobos június 10-én így beszélt a rák elleni küzdelméről: „Még mindig kemoterápiás kezeléseket kapok. Néhány hónappal ezelőtt átváltottam egy másik kemoterápiára. Ennek mellékhatásai elég brutálisak és nagyon sokáig tartanak a kezelések. Tehát körülbelül három hétig tolják a kúrát szünet nélkül, majd tíz nap pihenő után a ciklus újraindul. De ez része annak, amit vállaltam.”

 

Megosztás