fbpx

Amint a közelmúltban bejelentették, a Foreigner és a Whitesnake 2020-ban a Europe-pal közösen koncerteznek az Egyesült Királyságban. Amint a brit utazás június 8-án befejeződik, a Foreigner folytatja európai headliner turnéját, amely megáll majd többek között Németországban, Spanyolországban és Svájcban, hozzánk legközelebb azonban Csehországban lépnek fel.

Foreigner

Mick Jones, a Foreigner alapító gitárosa mondta: „Alig várjuk, hogy beindítsuk a nyarat egy hatalmas turnéval az Egyesült Királyságban a Whitesnake és a Europe társaságában. Várjuk, hogy a legnagyobb slágereinket eljátszhassuk a rajongóinknak és felrázzuk az egész régiót.”

A Foreigner legutóbbi kiadványa, a ‘Double Vision – Then And Now’ egy DVD / CD csomag, amely az ikonikus album 40. évfordulóját ünnepli. Ez egy lenyűgöző reunion koncert, amely összehozza a jelenlegi és az eredeti zenekar tagjait.

A 2020-as év január közepén egy háromnapos programmal kezdődik a Foreigner számára, a Schermerhorn Symphony Centerben a Nashville Symphony Orchestrával. Az amerikai turné további kiemelkedő eseménye az ötnapos tartózkodás a Las Vegas-i The Venetianben, de ami minket sokkal jobban érint, hogy a Whitesnake-kel közös UK-turné után Európa többi része felé fordulnak. Sajnos a legutóbbi budapesti fiaskó után esélytelen, hogy nálunk is fellépjenek, de hozzánk legközelebb június 12-én Prágában játszanak a Prague Summer Festival keretében (mely nem egy zenei fesztivál, mint pl. a FEZEN, hanem egy koncertsorozat, melynek egyik állomása a Foreigner fellépése, így teljes show-t játszanak majd, nem fesztiválprogramot).

A 2020-as nyári turné állomásai:

Whitesnake-kel és a Europe-pal

május 31 – London, Egyesült Királyság – O2 Arena
június 01 – Cardiff, Egyesült Királyság – Motorpoint Arena
június 03 – Birmingham, 
Egyesült Királyság – Birmingham Arena
június 04 – Glasgow, 
Egyesült Királyság – SSE Hydro
június 06 – Newcastle, Egyesült Királyság – Utilita Arena
június 08 – Manchester, Egyesült Királyság – Manchester Arena

szóló headliner koncertek

június 10 – Utrecht, Hollandia – Tivolivredenburg Ronda
június 12 – Prága, Csehország – Prague Summer Festival
június 13 – Stuggart, Németország – Freilichtbuhne Killesberg
június 14 – Halle, 
Németország – Peissnitzinsel
június 16 – Katowice, Lengyelország – Spodek
június 18 – Zürich, Svájc – Rock The Ring
június 20 – Dessel, Belgium – Graspop
június 21 – München, Németország – Olympiahalle
június 23 – Hamburg, 
Németország – Stadtpark
június 27 – Madrid, Spanyolország – Rock The Coast

Megosztás